Advert
as

Bingöllü Çiftçiler Erdoğan ile Buluştu

Bingöllü Çiftçiler Erdoğan ile Buluştu

Bingöl Tarım ve Hayvancılık sektörü temsilcileri, ‘Çiftçi Buluşması Programı’ kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

 

 

Bingöl Tarım ve Hayvancılık sektörü temsilcileri ve üyelerinden oluşan bir heyet ‘Çiftçi buluşması Programı’ kapsamında,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. 

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen  ‘Çiftçi Buluşması Programı’na İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Doğan Koç,  Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer ve 15 çiftçi ile üretici Bingöl'den katılım sağladı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımız ile Buluşuyor" programında çiftçilere yönelik yeni teşvikleri açıklayan Erdoğan "Son 15 yılda 103 milyar lira nakit hibe desteği verdik. Yıllık tarımsal destek rakamını 13 milyar liraya çıkardık. Üretim maliyetini azaltmak için 2003'te mazot desteğini başlattık. Şimdi de 23 Şubat 2018'den itibaren çiftçilerin mazot maliyetinin yarısını ödemeye başlayacağız. Türkiye tarımda net ihracatçı bir ülke konumuna geldi. Tarım Kredi Kooperatifleri damızlık düve veriyor, bu düvelerin, koyunlarda olduğu gibi, veterinerlik, aşı ve küpe hizmetlerini bedelsiz karşılıyoruz.” dedi.

 

Kırmızı et üreticisine 300 başa kadar koyun verilecek, yem temin edilecek

 

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Talep eden Tarım Kredi Kooperatifleri üyesi yetiştiricilerimize TİGEM aracılığıyla Ziraat Bankası'ndan kredi kullandırarak 300 başa kadar damızlık koyunu ve yemini temin edeceğiz. Üreticinin bakım hizmet bedeli ve sigortasını avans olarak ödüyor, doğacak kuzulara da alım garantisi veriyoruz. Yetiştiriciye verilen avansları da kuzuların bedellerinden mahsup edeceğiz. TARSİM sigortasının yetiştiriciye düşen kısmını devletin ödemesini sağlıyor, yetiştiricimizi sosyal güvence kapsamına alıyoruz. Sığır yetiştiriciliğini geliştirmek, damızlık sığır sayısını artırmak ve kırmızı et ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak üzere Ziraat Bankası kanalıyla yetiştiricilerimize hayvan ve yem temini için yüzde 10 sübvansiyonlu kredi sağlıyoruz. Yetiştiricimiz kredi borcunu, ilk 2 yılı geri ödemesiz 7 yılda bankaya ödüyor. Böylece hem başlangıçta imkân sağlayarak hem de üretime alım garantisi vererek hayvancılıkta yepyeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz.”

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum