Advert
as

Atatürk İlk ve Orta Okulundan Büyük Başarı

Atatürk İlk ve Orta Okulundan Büyük Başarı

Solhan Atatürk ilk ve ortaokul Öğrencileri, düzenlenen yarışmalarda Kros’ta bölge ikinciliği, Satrançta il birinciliği kazanırken Badminton’da ise Türkiye Çeyrek Finallerine katılmaya hak kazandı.

 

Solhan Atatürk okul öğrencileri, düzenlenen yarışmalarda Yıldız Erkekler Kategorisinde Takım olarak Kros’ta bölge ikinciliği, Minik Kızlar Satranç Turnuvasında il birinciliği ile Anadolu Yıldızlar Ligi projesi kapsamında Analig Türkiye Badminton Grup Müsabakalarında ise Türkiye Çeyrek Finallerine katılmaya hak kazandı.

 

Atatürk Ortaokulu Kros’ta Bölge İkincisi

Şanlıurfa ilinde yapılan Okul Sporları Kros Grup Yarışmalarına ilimizi temsilen katılan Solhan Atatürk Ortaokulu, Yıldız Erkekler Kategorisinde takım olarak ikinci oldu.

 

17 Şubat 2018 tarihinde Şanlıurfa ilinde yapılan Türkiye’nin çeşitli illerinden 49 takım, 72 Ferdi olmak üzere toplam 268 sporcunun katıldığı Okul Sporları Kros Grup Yarışmalarına ilimizi temsilen katılan Yıldız Erkekler Kategorisinde İMKB Kaleönü Ortaokulu sporcusu Recep Kenber birinci, Yıldız Erkekler Kategorisinde Takım olarak katılan Solhan Atatürk Ortaokulu ikinci ve Gençler B kategorisinde Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi sporcusu Muhammed Çintay üçüncü oldu.

 

Önemli başarılara imza atan sporcular, 3 Mart 2018 tarihinde Mersin’de yapılacak olan Kros Türkiye Şampiyonasında Bingöl’ü temsil edecekler.

 

Okul sporları kros grup yarışmalarında Yıldız Erkekler kategorisinde şampiyon olan sporcu Recep Kenber ve antrenörü Ahmet Demir Gençlik Hizmetleri ve spor il Müdürü Erdal Arıkan’ı makamında ziyaret etti.

 

İl Müdürü Arıkan, Şanlıurfa ilinde düzenlenen kros grup yarışmalarında ilimizi temsil ederek büyük başarılara imza atan sporcular Recep Kenber, Muhammed Çintay ve takım halinde ikincilik elde eden Solhan Atatürk Ortaokulunu ve antrenörleri Ahmet Demir’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

 

Atatürk Ortaokulu Badminton Takımı Türkiye Çeyrek Finalinde

Solhan Atatürk Ortaokulu Badminton takımı, Ağrı'da yapılan Badminton müsabakalarında ilk üç arasına girerek Türkiye Çeyrek Finallerine katılmaya hak kazandı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Anadolu Yıldızlar Ligi projesi kapsamında “ANALİG Türkiye Badminton Grup Müsabakaları” Ağrı’da gerçekleşti. Müsabakalarda 10 erkek ve 6 kız takımı mücadele etti. 2 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonunda gerçekleşen olan grup müsabakalarda; Bingöl, Bitlis, Elazığ, Kars, Malatya, Iğdır, Muş, Van ve Tunceli illerinden 150’e yakın sporcu ter döktü. İlimizi temsilen katılan Solhan Atatürk Ortaokulu Badminton takımı, çeyrek finale yükseldi.

 

Dereceye giren takımların madalya ve katılım belgelerini Spor Şube Müdürü Cemil Budak, Başhakem Murat Zirek, Başhakem yardımcısı Nadir Yavuz, Badminton il temsilcisi Yılmaz Pur tarafından takdim edildi.

 

Satrançta Atatürk İlkokulu il birincisi

 

Bingöl 2017-2018 dönemi Okul Sporları kapsamında geçen hafta Bingöl’de düzenlenen Minik Kızlar Satranç Turnuvasında Solhan Atatürk İlkokulu il birincisi oldu.

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum