Advert
as

AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri için Bugün Son Gün

AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri için Bugün Son Gün

Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri bugün sona eriyor.

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) tarafından, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi kayıt yenileme işlemlerine ilişkin açıklama yapılmıştı. Fakültenin internet sitesinden yapılan açıklamada, bu yıl kaydını yeniletecek öğrenciler için sistemin değiştiği uyarısında bulunulmuştu.

 

Kayıt yenileme işlemleri 12 Şubat 2018 Pazartesi günü başlarken, ders seçimi yapılmadan bankada ödeme bilgilerinin oluşmayacağı ve öğrencilerin kayıtlarını yeniletemeyecekleri bildirilmişti.

 

Açıklamada, "Kayıt yenileme işlemleri 23 Şubat 2018 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir. 23 Şubat 2018 Cuma günü mazeretli olanlar kayıtlarını yenileteceklerdir. Bahar döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere Fakülte tarafından ders ataması yapılmayacak, öğrenci 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçebilecektir. Ders seçimi (ekle-sil) işlemi http://aof.anadolu.edu.tr adresi 'Kayıt Otomasyonu' bağlantısı 'Kayıt Yenileme' linkinden yapılacaktır. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece ders seçimi (ekle-sil) işlemi yapabilirler. Ödeme yapıldıktan sonra ders seçimi (ekle-sil) işleminin yeniden yapılması mümkün değildir." denildi.

 

Kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmeyecek

 

Ödeme bilgilerinin, ders seçimi sayfasında veya bu işlem sonucu dökümü alınan "kayıt yenileme bilgi dökümü sayfasında" yer alacağının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

"Ders seçimi işlemini yapan öğrenciler, '2017-2018 öğretim yılı bahar dönemi dönem öğretim gideri, dönem öğrenim ücreti ve dönem öğrenci katkı payı' ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında; kredi kartı/banka kartıyla Ziraat Bankası ATM'lerinden (kartlı veya kartsız), mobil bankacılık veya internet bankacılığından gerçekleştirebilirler. Kayıt yenileme tarihinin son günü olan 23 Şubat 2018 tarihinde internet, ATM ve mobil bankacılığından saat 23.30'a kadar ödeme yapılabilecektir. Ancak kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapılamayacaktır. Öğrenciler ödeme yaptıktan sonra aldıkları belgenin, '2017-2018 öğretim yılı bahar dönemi dönem öğretim gideri, dönem öğrenim ücreti ve dönem öğrenci katkı payı' ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidir. Sadece eski borcunu ödeyen ancak 2017-2018 öğretim yılı bahar dönemi ders seçimi işlemine göre belirlenen kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmez."

 

23 Şubat'tan sonra mazeret kabul edilmeyecek

 

 

23 Şubat'tan sonra mazeret kabul edilmeyeceğinin ve kayıt yenileme işlemi yapılmayacağının vurgulandığı açıklamada, "Bahar dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun dönem öğretim gideri, dönem öğrenim ücreti ve dönem öğrenci katkı payı ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2017-2018 öğretim yılı bahar dönemi kayıt yenileme hakkını kaybeder. Kayıt yenileme işlemini yapan öğrenciler http://aof.anadolu.edu.tr adresi 'Öğrenci Otomasyonu' bağlantısından kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kayıt yenileme tarihleri içinde mutlaka kontrol etmelidir." ifadeleri kullanıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum