Advert
as

Öğrencilere İşitme Taraması Yapıldı

Öğrencilere İşitme Taraması Yapıldı

İlçe Sağlık Müdürlüğü, ilçede bulunan tüm İlkokul 1.sınıf öğrencilerine işitme tarama testi uyguladı.

 

Ülkemizde çocukluk çağında sık görülen sağlık sorunlarının erken tanınması ve gerekli tedavilerin sağlanması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen programlar kapsamında, İlçe Sağlık Müdürlüğü, ilkokul 1. Sınıf öğrencilerine işitme taraması yaptı.

 

Solhan İlçe Sağlık Müdürlüğü, Dr. Hasan Kanar önderliğinde sağlık memuru Emin Gümüştepe ve ebe Nazan Oya tarafından Okul yaş grubu çocuklarda sık görülen işitme kayıplarına yönelik tarama çalışmaları kapsamında ilçedeki bütün ilkokul 1. Sınıf öğrencilerin tarama faaliyetleri yapıldı. Tarama kapsamında işitme rahatsızlığı tespit edilen öğrenciler, Kulak Burun Boğaz (KBB) uzman hekimine yönlendirdi.

 

İşitme Taramasının amacı nedir?

 

İşitmenin normal gelişimini engelleyecek risk etmenlerini saptamak ve işitmesi normal olmayan olguları erken dönemde tanımaktır.

 

İşitme Taraması ile hangi hastalıkların erken tanısı konabilir?

 

İşitme kayıpları enfeksiyonlar, travmalar ve progresif işitme kaybı yapan genetik hastalıklara bağlı olarak doğum sonrası dönemde de ortaya çıkabilmektedir. Tarama programı ile çocuklarda bu hastalıkların erken tanısı konabilecek ve gerekli tedavi ve rehabilitasyonları yapılabilecektir.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum