Advert
as

Okulda İsrafı Önleme Semineri

Okulda İsrafı Önleme Semineri

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şubat ayı boyunca öğrencilerine israfı önlemeye yönelik sunumlar gerçekleştirdi.

 

 

Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kalite Takip Sistemi (KTS) faaliyetleri kapsamında israfı önlemeye yönelik olarak tüm sınıflarda bir sunum gerçekleştirdi.

 

Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Halit Eker ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ali Uğur Gül’ün gerçekleştirdiği sunumda, çağımızın önemli sorunlarından biri olan ihtiyaç fazlası tüketimin yol açtığı olumsuz sonuçlar hakkında bilgiler aktarıldı. Konu ile ilgili yazılı ve görsel materyaller ile istatistiki verilerle desteklenen sunumda insanlarımızın tüketim alışkanlıklarının neden olduğu maddi ve manevi kayıpların çarpıcı boyutları üzerinde duruldu.

 

Tarih Öğretmeni Halit Eker, Geçmişten günümüze insanların bilinçli ya da bilinçsiz olarak neden oldukları israfın boyutlarının tahmin edilenin çok daha ötesinde olduğunu, adeta çağımızın vebası haline gelen ihtiyaç fazlası tüketim alışkanlıklarının giderilmesi halinde ise temel besin kaynaklarından ve asgari yaşam şartlarından yoksun olarak yaşamak zorunda olan insanlara çok önemli yardımlar yapılabileceğini belirtti.

 

Okul Öğrencilerinin konuyla ilgili görüş, tavsiye ve tecrübeleri dinlendikten sonra sunumlar sonlandırıldı.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum