Advert
as

Vali Mantı, İlçemizde Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi

Vali Mantı, İlçemizde Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi

Vali Ali Mantı, ilçemizdeki okul ve kurumları ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

 

İlçemizdeki okullar olmak üzere bazı kurumları ziyaret eden Vali Ali Mantı, yetkililerden bilgi aldı. Solhan’a gelen Vali Ali Mantı’ya Vali Yardımcısı Cevat Gün ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin eşlik etti.  

 

Vali Mantı ve beraberindekiler ziyaret kapsamında ilk olarak Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi, Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kız Anadolu İmam Hatip lisesi ile Kaymakam Ersin Ateş Ortaokul’undaki öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti.  Burada eğitim ve öğretim hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Öğrencilerle bir süre ilgilenen Vali Mantı, ziyaret programlarının ardından yaptığı açıklamada,“Amacımız ilçelerimizi tanımak en azından öğretmenlerimiz ile öğrencilerimizle bir araya gelerek tanışmanın daha iyi olur düşüncesindeyim.” dedi.

 

“Bizler hayatımızı anlamdırarak yaşamalıyız”

Vali Mantı, “İlimizde her zaman ayrı bir yeri olan Solhan’ı ziyaret etmek amacıyla buraya geldik. Solhan tabi İlçe sınırları içinde baktığımız zaman Anadolu’daki çoğu İlçelerden daha iyi gelişmiştir. Halk olarak da gerçekten devletine, milletine geleceğine bağlı bir toplum.  Burada en önemli unsur gençlerimiz geleceklerimizdir. Biz gençlerimize öğrencilerimize özellikle bizler her faninin olduğu gibi yarın görevimizi terk edip gittiğimizde yerimize yeni nesiller yeni arkadaşlarımız gelecek, önemli olan bu hayat bayrağını bu ülkede sağ salim bizler sonraki nesillere bırakabilmektir. Gelecek olan nesiller sizsiniz. Hayatın anlamı bittiği an hayatın önemi başlar. Biz hayatımızı anlamdırarak yaşamalıyız.” İfadelerini kullandı.

 

“Hayat sadece diğer yaratıklar gibi yaşayıp, yiyip ve içmekten ibaret değildir”

Her şeyin bir amacı var, insan olarak ta dünyaya gelmemizin bir amacı vardır. Sadece gelip diğer yaratıklar gibi yaşayıp, yiyip, içmek, gitmek durumundan ibaret olmadığını ifade eden Vali Mantı şunları söyledi:

 “İnsan şerefli yaratılmış, ona akıl verilmiş, şuur verilmiş, bunun arkasından da verdiği nimetlerden sonra da bir de hesap var. Herkes ne yaptıysa onun hesabını bir şekilde gerek bu dünya da, gerek diğer dünyada hesap verecektir. Bu dünyada eğer güzel işler yaparsak karşılığını zaten alırız. Bir de bunun karşılığı bizler inanan insanlar olarak öbür dünyada vardır. Şimdi bizler iyi şeyleri doğru anlamak zorundayız, doğru anlarsak doğru yaşarız. İşte bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum gerek içerde, gerek dışarıda ülkemizi yok etmek çalışan bir takım hain unsurlar var. İşte bugün ülkemiz ve milletimiz topyekûn kendi hayat bekasını korumak için sınır dışında güvenlik kuvvetlerimizle, milletimizle, topyekûn mücadelenin içerisindedir.  Bu ülkede Türk, Kürt, Arnavut, Laz ya da başka etnik unsur sorunu yoktur. Sadece İslam milletinin parçalanmışlık ya da İslam milletini parçalamaya yönelik girişimler var. Türkiye’yi parçalamaya çalışan girişimler var.”dedi.

 

“Milli manevi değerlerimize zarar verebilecek her türlü kötülüklere karşı durmalıyız”

Öğretmenlere hitaben Vali Mantı, “Öğretmenlerimizin ellerinde milletimizin geleceği, sermayesi öğrencileri var. Bu öğrencileri en güzel şekilde yetiştirmek bunu gerek dünyadaki mükâfatı gerek ahiretteki mükâfatını görebilme adına çok kutsal bir görev yapıyoruz. Bu yaptığımız görev inşallah eğer inanarak bilerek sadece ve mesai kavramı değil de onun dışında çocuklarımızın ruhuna nüfuz ederek çocuklarımızı anlayarak birebir yaparsak daha güzel sonuç alacağımıza inanıyoruz. Nitekim ülkemiz maalesef yıllardır, gerek içerden gerek dışarıdan kuşatılmıştır. Gençlerimizin üzerinde zehirli fikirlerini ve kirli düşüncelerini gençlerimiz üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Ülkemizle ilgili bir takım kirli emellerin yaşatılması ve yeşertilmesi ile ilgili fikir ve akılların yada düşüncelerin girmemesi için önce kendi değerlerimize milli manevi değerlerimize tarihi değerlerimize fiziki varlığımıza zarar verebilecek her türlü kötülükleri önlem adına öğretmenlerimize bizlere ve idarecilerimize siyasetçilerimize herkese çok büyük bir iş düşüyor.” İfadelerini kullandı.

 

 

Vali Mantı daha sonra Kaymakamlık, Belediye, Sağlık Meslek Yüksekokulu ile Arakonak Belediyesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Vali Mantı, program sonrası ilçeden ayrıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum