Advert
as

Okuma Yazma Kurslarına Yoğun İlgi

Okuma Yazma Kurslarına Yoğun İlgi

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhtesim Tunç, Okuma yazma seferberliği kapsamında ilçemizde okuma yazma bilmeyen vatandaşların, açılan kurslarına büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

 

 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhtesim Tunç, ilçemizde okuma yazma bilmeyen vatandaşların okullarda açılan kurslarına büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

 

Tunç, Okuma-Yazma Seferberliği kapsamında ilçemizde okuma yazma bilmeyen vatandaşlara yönelik yapılan alan taramalarında vatandaşlardan kurs taleplerinin geldiğini söyledi.

 

Okuma-Yazma Seferberliği kapsamında düzenlene toplantıda ilçemizin okuryazarlık durumu ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhtesim Tunç,"Okuma yazma bilmeyen hiç bir vatandaşımızın kalmaması bizim temel hedefimizdir. Okuma yazma kurslarını her daim açıyoruz fakat belli dönemlerde ivme kazandıracak çalışmalara da imza atılıyor. İşte bu çalışmalardan biri de Cumhurbaşkanımız ve eşlerinin himayelerinde 5 Şubat 2018´de başlatılan Okuryazar Seferberliğidir. Biz de Solhan Halk Eğitimi Merkezi olarak seferberlik kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali İhsan Yanılmaz’ın desteği ve Okullarımızın, Müftüğümüzün ve muhtarlarımızın yardımıyla alan taramalarını yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz.

 

Okuma yazma seferberliğinde 5 Mart 2018´de kursların açılmaya başlanacağı belirtilmişse de biz ilçemizde alan taramalarından sonra hemen kurslarımızı açmaya başladık. 5 Şubat 2018 tarihinden bu yana ilçemizde; 30 adet okuma-yazma 1. kademe kursu, 1 adet Okuma-yazma 1. kademe Seviye Tespit Sınavı, 1 adet Okuma-yazma 2. kademe kursu, 1 adet Okuma-yazma 2. kademe Seviye Tespit Sınavı açılmıştır.

 

Şu ana kadar açılan kurslarımıza 40 tane erkek kursiyerimiz 440 tane de kadın kursiyerimiz kayıt yapmıştır. Gerek ilçe merkezinde gerekse köy ve mezralarımızda kurs talep edilen yerlerde öğretmen ihtiyacı ve kurs yeri temin edildikten sonra okuma yazma kurslarımız açılmaya devam edilecektir.”dedi.

 

 

        01.03.2018 tarihi itibariyle Okuma-yazma kurslarının açıldığı yerler:

 

Öğretmen Veli Tuğa İlkokulunda 3 Adet

Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda 3 Adet

Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlkokulunda 5 Adet

Atatürk İlkokulunda 1 Adet

Gülpınar Camii Kuran kursunda 1 Adet

İMKB Arakonak İlkokulunda 3 Adet

Yukarı Boğlan Mahallesinde 1 Adet

Hazarşah Yeniyerleşim İlkokulunda 2 Adet

Hazarşah Köyü İlkokulunda 1 Adet

Yiğitharmanı Merkez Köyü İlkokulunda 1 Adet

Elmasırtı Köyü İlkokulunda 1 Adet

Eşmetaş Köyü İlkokulunda 1 Adet

Tarhan Köyü İlokulunda 1 Adet

Kırık Aşağı Otluca Köyü İlokulunda 1 Adet

Asmakaya Köyü İlkokulunda 1 Adet

Asmakaya Köyü Bozkar Mezrası İlkokulunda 1 Adet

Yenibaşak YİBO´da 1 Adet

Gelintepe Köyü İlkokulunda 1 Adet

Murat Köyü ilkokulunda 1 Adet

Yenidal Köyü Kavaklıdere Mezrasında 1 Adet

Halk Eğitimi Merkezi Binasında 2 Adet

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum