Advert
as

Üç Öğrenci, Burs Almaya Hak Kazandı

Üç Öğrenci, Burs Almaya Hak Kazandı

Bingöl Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencilerinden üçü, girdiklerin mülakat ve mezuniyet ortalaması sonuçlarına göre Türkiye'de sadece 15 kişiye verilen bursu almaya hak kazandı.

 

 

Bingöl Üniversitesi’nde 3 öğrenci, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Bursunu kazandı. Türkiye genelinde sadece 15 kişiye verilen bursu kazanan öğrenciler, bursu kazanmış olmanın ve Türkiye’de almaya hak kazanan 15 kişiden 3 kişinin Bingöl Üniversitesinden çıkmasını sağlamanın kendilerini mutlu ettiğini dile getirdiler.  Türkiye’de 15 kişiye verilen bursu İslam İktisadı ve Hukuku Yüksek Lisans öğrencileri Bahar Böçkün, Şirvan Kaya ve İbrahim Halil Çıkaray almaya kazandı.

 

Katılım bankacılığı alanında nitelikli bilgi ve insan kaynağı üretmek amacıyla verilen yüksek lisans bursunu 3 öğrencilerinin hak kazanmasını mutluluk verici olduğunu ifade eden Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Genel Sekreteri Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, “Bu durum bizim için onur verici. Öğrencilerimiz Türkiye genelinde 15 kişiye verilen bursu kazanmakla seviyelerinin ne kadar yüksek olduğunu kanıtladılar. Bu başarı, onların geleceği için güzel bir referans ve kapıların onlara açılması adına büyük bir adımdır. Bu başarı İnşaallah onlar için bir motivasyon ve onları tetikleyen bir yol olur. Bingöl Üniversitesi olarak her zaman onların yanında olacağız. Kapılarımız her zaman onlara açıktır” şeklinde konuştu.

 

Burstan yararlanılabilmek için; yüksek lisansa yeni başlayan öğrenciler adına lisans mezuniyet not ortalamasının asgari 4 üzerinden 3 veya 100 üzerinden 75 olması şartı aranıyor.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum