Advert
as

Necmettin Erbakan için Mevlit Okutuldu

Necmettin Erbakan için Mevlit Okutuldu

Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 7. yıl dönümünde mevlit programıyla dualarla anıldı.

 

 

Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 7. Yılında Anadolu Gençlik Bingöl Şubesi tarafından Bingöl merkez Ulucami'de Mevlid-i Şerif okundu, hatmi şeriflerin duası yapıldı.

 

Merhum Necmettin Erbakan için düzenlenen programa Saadet Partisi İl Başkanı Nusrettin Aytunç, HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Program ardından açıklamalarda bulunan Bingöl Saadet Partisi İl Başkanı Nüsrettin Aytunç, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 7. Yılını münasebetiyle bir mevlit ve hatmi şerif programı tertip ettik. Erbakan fikir, ilim ve iyi bir liderdi. Siyonizme karşı mücadele veren bir liderimizdi. Onun bıraktığı mirası aynı şekilde devam ettireceğiz” dedi.

 

HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı ise, “Allah kendisinden razı olsun. Müslümanların ilgili olmadığı bir alanda bir çığır açtı.  Müslümanların idare ve siyasette eksikliğini hisseliği için bu yolda gayret ve çabalar sarf etti.  Bugün ülkeyi yönetenlerin birçoğu onun talebesi olduğunu biliyoruz. Kendisi hayatta yok ama idealleri yaşıyor. 1997 yılında iktidara gelince, Siyonizm ve ABD uşakları tarafından 28 Şubatta bir darbe neticesinde partileri kapatıldı” diye konuştu.

 

28 Şubat döneminde topyekûn Müslümanlara karşı bir savaş başlatıldığını ifade eden Tasalı, “Bu dönemde dindar insanlar hapislere konuldu. Müslümanlar, örtülerinden ve inançlarından dolayı eziyetlere maruz bırakıldı.  Erbakan hoca da bunlara şahit oldu. Bu zulümlerin üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen darbe yapanların yaptıkları ortadayken, kendilerine hiçbir şekilde dokunulmadı. Şuan yargı önünde yargılanıyorlar ama tüm suçları sabit olmasına rağmen ceza almadılar.  Bilakis darbecilerin mağdur ettiği binlerce Müslüman mağdur olurken yüzlercesi halen ceza evinde ve bu mağduriyetler de giderilmedi. Siyonizm destekli 28 Şubat darbecileri hak ettiği cezaları almazlarsa daha cesaret alacaklar ve bir daha darbeye girişeceklerdir” ifadelerini kullandı.


Program, Bingöl Merkez Ulu Cami İmam Hatibi Mücahit Çelik Hocanın yaptığı dua ile sona erdi.

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum