Advert
as

Engelli Memur Alımı için Tercihler Başlıyor

Engelli Memur Alımı için Tercihler Başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2 bin 500 engelli memur alımı için başvuruların 8 Mart'ta başlayacağını duyurdu.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2 bin 500 engelli memur alımı için adayların tercih başvurularının 8 Mart Perşembe günü başlayacağını duyurdu.

 

Bakanlıktan yapılan duyuruya göre, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Başbakan Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından 2018 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirileceği duyurulan 2 bin 500 engelli memur alımı için adayların tercih başvurularının 8 Mart 2018 Perşembe günü başlayacak.

 

Bu kapsamda; kamu kurum ve kuruluşlarınca engelli personel alımı amacıyla Devlet Personel Başkanlığına bildirilen kadrolar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Nitelik Kod Kılavuzu, İdari Yargı Kararları ve ilgili mevzuata uygunluk açısından incelendi. Engelli memur yerleştirmelerine ilişkin Tercih Kılavuzuyla yayımlanmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına gönderildi.

 

Bu çerçevede kurumların talepleri doğrultusunda; ilkokul/ilköğretim/ortaokul düzeyinden 329; ortaöğretim (lise) düzeyinden 540; önlisans düzeyinden 531; lisans düzeyinden bin 100 olmak üzere toplam 2 bin 500 kadro ilan edilmek ve adayların tercihleri alınmak üzere ÖSYM Başkanlığına gönderildi.

 

 

Adaylar, 2016 yılı EKPSS sonuçları ile Kura kayıtlarına göre tercih işlemlerini 8-16 Mart 2018 tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının internet adresi üzerinden yapabilecek.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum