Advert
as

Mantı: “Kadın Önemli Bir Faktördür”

Mantı: “Kadın Önemli Bir Faktördür”

Vali Ali Mantı’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hakkında yazılı açıklama yaptı. Vali Mantı; “Kişiliğin oluştuğu ilk sosyal alan olan aile içinde kadın önemli bir faktördür.” dedi.

 

 

Vali Ali Mantı’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hakkında yazılı açıklama yaptı. Vali Mantı “Hem kadim hem de modern toplumlarda kadınlar sosyal dokunun temel taşı, değerlerin temsilcisi; huzur ve sükunun, kültür ve medeniyetin, bilgelik ve hikemiliğin üreticileri ve sürdürücüleridir.

 

Kişiliğin oluştuğu ilk sosyal alan olan aile içinde kadın önemli bir faktördür. Kadından aileye, mahalleye, şehre ve ülkeye yayılan dokunuşlar bireyin ve toplumun kaderini belirlemektedir. Ailede başlayan nitelik süreçleri toplumsal formasyonun kaderi olur.  

 

Emek, sevgi, merhamet, fedakarlık, af, vefa gibi kavramların kendilerinde müşahhaslaştığı annelerimiz büyük ve güçlü toplum olmanın ardındaki belirleyicilerdir. İstiklal ve istikbal mücadelesinde farklı görevleriyle kadınlarımız daima yüce ve örnek davranışlar sergilemişlerdir. 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir yanında kadınlarımızın gösterdiği fedakarlık ve cesaret, asla unutulmayacak bir kazanım olarak tarihimizdeki yerini almıştır.

 

Ait olduğumuz kültür ve medeniyet havzasına asla yakışmayan kadına yönelik şiddet olgusu kamu vicdanını derinden incitmekte, rahatsız etmektedir. İnançlarımız, örfümüz ve güçlü devlet geleneğimiz ile kadınlarımıza ve kızlarımıza yönelik her türlü şiddet ve kötü muameleyi tamamen önlemek azmindeyiz. Kadına yönelik şiddetin bir tarz haline gelmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Fıtrata aykırı bu davranış karşısında toplumun tüm kesimleri bilinçli ve işbirliği içinde olmalıdırlar.

 

Kadınlarımızın ötekileştirilen, ihmal ve istismar edilen konumuna düşürülmelerini asla tasvip etmiyoruz. Üstün ama mutlu olmayan kadın profili bizi temsil etmez. Devlet olarak, eğitimden bilime, sanattan siyasete hayatın her alanında katma değer yaratan, bilgi ve yeteneklerini toplumsal hizmete dönüştüren kadınlarımız olsun istiyoruz. Bir anne veya bir eş olarak, var olmanın künhüne ermiş kadınlarımız arttıkça ilerlememiz ve gelişmemiz daha uzun vadeli ve kalıcı olacaktır.

Bu düşüncelerle, tarih boyunca milletimizin istikbali ve devletimizin bekası yolunda şehit olan tüm kadınlarımızı hayır ve şükranla yad ediyorum. Şehit anneleri ve şehit eşleri başta olmak üzere tüm kadınlarımızın ‘Dünya Kadınlar Günü’ nü tebrik ediyorum. “

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum