Advert
as

"İşsizliği Sıfırlamak Maalesef Mümkün Değil"

İşsizliğin sadece Türkiye’nin değil bütün dünyanın sorunu olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, tamamen işsizliği sıfırlamanın maalesef mümkün olmadığını söyledi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Genç ilçesinde düzenlenen ‘Yerel Buluşmalar İstişare Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı. Yılmaz, işsizliğin sadece Türkiye’nin değil bütün dünyanın sorunu olduğunu söyledi.

 

Yılmaz, "Tamamen işsizliği sıfırlamak maalesef mümkün değil. Dünyada, Avrupa’da en gelişmiş ülkelerde bile belli bir işsizlik seviyesi yaşanıyor. Önemli olan bunu en aşağıya düşürmek. Türkiye geneline bakıldığında geçen yıl 1 milyon 448 bin yeni iş imkanı oluşturmuşuz. Ekonomimiz büyümüş; bu biraz büyümeye bağlı. Güçlü bir hükümetimiz var çok şükür. 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen ekonomimiz hızlı bir şekilde toparlandı. Geçen sene yüzde 7 üzerinde bir büyüme gerçekleştirdik. Dolayısıyla bir milyon 448 bin yeni istihdam oluştu." diye konuştu.

 

"Küçük işletmelerin işlerini geliştirmelerine yardımcı olunacak"

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 300 Küçükbaş Hayvan Projesine değinen Yılmaz, "Öyle rast gele değil ama gerçekten bakabilecek imkanı olan ailesi olan köyde ahırı olan vatandaşlarımıza yeni bir program başlatıyoruz. Yine küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz için nefes kredisi var. Geçen sene yapmıştık çok faydalı oldu. Bu sene yine Türkiye Odalar ve Borsalar ile birlikte hükümetimiz o programı tekrar canlandırdı. İnşallah küçük işletmelerin işlerini geliştirmelerine yardımcı olacak. İnşallah küçük işletmelerin işlerini büyütmeye yardımcı olacağız. İşte biz bunu yapacağız ki işletmeler kurulacak ki istihdam sağlansın tarımda küçük orta ölçekli işletme işletmelerde hizmet sektörlerinde bunu yapmaya gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"İşsizliğin bir sebebi de mesleksizlik"

 

İşsizliğin nedenlerine değinen Yılmaz, "İşsizliğin bir sebebi de mesleksizlik. Ne kadar mesleki eğitim güçlü olursa, insanlarımızın ne kadar beceri, eğitim kazanırlarsa işsizliği halletme imkanlarımız da o derece artar. Geçtiğimiz aylarda bir kaç toplantı yaptık.  Bu konuda bir yol haritası belirledik.  Bingöl Kalkınma Platformu adını verdiğimiz bir platformumuz var. Orada meseleleri ele aldık.  İşte üniversite ne yapabilir,  İŞKUR ne yapabilir, Milli Eğitim bu konuda ne yapabilir?" diye konuştu.  

 

 

Yerel Buluşmalar İstişare Toplantısı’na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Genç Belediye Başkanı Abdulhadi Topraktan, STK temsilcileri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum