Advert
as

Rektör Çapak, Kan Bağışında Bulundu

Rektör Çapak, Kan Bağışında Bulundu

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, kampüs içerisinde kurulan kan bağışı tırına giderek kan bağışında bulundu. Kan bağışının başka bir insanın hayatını kurtarmak kadar değerli olduğunu belirten Çapak, “Kimin ne zaman kana ihtiyacı olduğu bilinmez. Her an kendimize lazım olacakmış gibi kan bağışına önem vermeliyiz.” dedi.

 

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, kan bağışına destek vermek ve kan bağışı bilincini geliştirmek amacıyla Bingöl Üniversitesi Merkez Kampüsünde Türk Kızılay’ı tarafından kurulan kan bağışı tırını ziyaret ederek kan bağışında bulundu. Kan bağışının oldukça önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Çapak, insanların ihtiyaç duyduğunda kan bulunamadığı takdirde ölümlerin yaşanabileceğini ifade etti.

 

Prof. Dr. Çapak,“Kan, insan için hayati önem taşır. Hangimizin ne zaman kana ihtiyacı olduğunu bilemeyiz. Her an başımıza gelebilecek küçük bir kazada bile kan kaybı yaşanabilir ve kana ihtiyacımız olabilir. Veya çok yakın çevremizden birinin kana ihtiyacı olabilir. Ya da hiç tanımadığımız birinin kana ihtiyacı olabilir. Kan bağışında bulunmak bir hayat kurtarmak kadar kıymetlidir” diye konuştu.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum