Advert
as

Öğrencilerimiz, TÜBİTAK Bölge Yarışmasında Üçüncü Oldu

Öğrencilerimiz, TÜBİTAK Bölge Yarışmasında Üçüncü Oldu

Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin geliştirdikleri "Sesli Komutla Çalışan Tekerlekli Sandalye" projesi ile TÜBİTAK Bölge yarışmasında üçüncülüğü elde ederek ilimiz ve ilçemiz adına önemli bir başarı elde ettiler.

 

Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri alanında okumakta olan Ercan Döğüm ve M. Veysi Erimez isimli öğrenciler Bilişim Teknolojileri alan öğretmeni Hicran Yılmaz danışmanlığında “Sesli Komutla Çalışan Tekerlekli Sandalye” projesi ile TÜBİTAK Liseler Arası Bölge Yarışmasında üçüncü oldu.

 

Konu ile ilgili okul idaresinden yapılan açıklamada;”Bölge merkezi Malatya olan yarışmaya 8 ilden (Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Malatya, Şanlıurfa, Tunceli) 943 proje başvurmuş olup değerlendirme sonucu 100 proje Bölge sergisine katılmaya hak kazanmıştır. Bingöl ilinden toplamda 5 proje seçilmiştir. Kodlama alanından 8 ilden 34 proje başvurmuş olup bunlar arasından “Sesli Komutla Çalışan Tekerlekli Sandalye” projesi Bingöl ilinden tek kodlama projesi olarak yarışmaya kabul ve davet edilmiştir. Kodlama alanında Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri öğrencilerimiz Bingöl ilini temsil etmişlerdir. Bölge sergisi 12-14 Mart 2018 tarihleri arasında Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşmiştir. Katılım sağlayan 100 proje TÜBİTAK tarafından belirlenen komisyon tarafından 14 Mart 2018 tarihinde öğrencilerin sunumuyla değerlendirilmiştir. 15 Mart 2018 tarihinde ödül töreninde projemizin Kodlama alanında 8 ili kapsayan Malatya Bölge Sergisinde üçüncü olarak seçildiği açıklanmıştır. Düzenlenen törende öğrencilerimize ve danışman öğretmenimize başarı belgesi ve üçüncülük ödülü verilmiştir.

 

Geliştirilen projenin amacı yürüme konusunda engeli bulunan bireylerin tekerlekli sandalyeyi fiziksel güç gerekmeden daha rahat kullanmaları için bir sistem tasarlamaktır. Projede tekerlekli sandalye sesli komutlarla kontrol edilmektedir. Projede temel amaç engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmaktır. Proje geliştirmeye ve farklı özellikler eklemeye açık bir projedir.”denildi.

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum