Advert
as

Kız İmam Hatip’ten,”40 Şair, 40 Şiir Etkinliği”

Kız İmam Hatip’ten,”40 Şair, 40 Şiir Etkinliği”

Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesindeki “40 Şair, 40 Şiir Etkinliği” yarışmasında Necip Fazıl Kısakürek’in “Zindandan Mehmed’e Mektup” şiirini okuyan Betül Zerlen birinci oldu.

 

Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen 40 Şair, 40 Şiir etkinliği okulun mescidinde gerçekleşti. Yapılan etkinliğe 20 öğrenci katıldı.

 

Türk Dili ve Edebiyatı zümresi öncülüğünde yapılan etkinliğe Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Gülhan Taşkın, Cuma Gündoğdu ve Meslek Dersleri öğretmeni Keziban Kızgın jüri olarak katıldı.

 

Yapılan yarışmada öğrencilerin; şiiri ezberleme, şairin hayatını öğrenme, sahne hakimiyeti, jest ve mimiklerini kullanma vb. ölçütlere göre değerlendirildi.  

Bu değerlendirme kriterlerine göre ilk üçe giren öğrenciler:

12/A sınıfından Betül Zerlen, Necip Fazıl Kısakürek’in “Zindandan Mehmed’e Mektup” şiiriyle 100 puan alarak birinci,

9/B sınıfından Deniz Özdağ, Erdem Beyazıt’ın  “Sana, Bana, Ülkemin İnsanlarına Dair” şiiriyle 93 puan alarak ikinci,

9/B sınıfından Büşra Bingöl, Osman Sarı’nın  “Hüzün Şiiri”yle 91 puan alarak üçüncü oldu.

 

Okul idaresi tarafından yapılan açıklamada,”Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri birbirinden güzel şiirler okudular. Etkinliğe katılan öğretmen ve öğrencileri okudukları şiirlerle mest ettiler. Bu etkinlik sayesinde birbirinden güzel ve değerli şairlerimizin şiirleri öğrencilerimizin hafızasında yer bulmuş olup, şiire olan ilgileri artmıştır. Etkinlikte okunan diğer güzel şiirlerle Nisan veya Mayıs ayında şiir dinletisi yapılacaktır.”denildi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum