Advert
as

Vali Köşger,"Memleketinize Sahip Çıkın"

Vali Köşger,

Muhtarlarla bir araya gelen Vali Yavuz Selim Köşger,“Bu şehir sizin, bu memleket sizin, bizler de devletimizin buraya gönderdiği geçici süre içinde sizlere hizmet etmeye çalışan idarecileriz. Biz geçiciyiz, siz kalıcısınız. Dolayısıyla şehrinize sahip çıkın, memleketinize sahip çıkın.” dedi.

 

 

 

Vali Yavuz Selim Köşger, Bingöl merkeze bağlı köy muhtarları ile valilik toplantı salonunda bir araya geldi.

Toplantıya Vali Köşger’in yanı sıra Vali Yardımcıları, kurum amirleri ve merkeze bağlı köy muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Köşger, “Bugün, yatırım sezonu öncesinde, ilimiz merkeze bağlı köy muhtarlarımızla, hem geçmiş yılı değerlendirmek, hem de önümüzdeki sezon başlamadan yapacağımız işleri istişare etmek, paylaşmak, sizlerin birikmiş sorunları varsa onları ele almak üzere toplandık. Toplantımızın hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Şehrimiz adına en isabetli, en yerinde kararlar almış olarak buradan ayrılırız inşallah.” dedi.

 

Vali Köşger, “Ülkemiz, bölgemiz, dünyamız çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu sıkıntılı dönemde bölgemizde daha somut sıkıntılar var. Bingöl olarak bu sıkıntıları en hafif şekilde atlatıyoruz, çok istikrarlı, yerinde ve milli bir duruş sergiliyoruz. Bu duruşun sergilenmesinde Bingöllü hemşerilerimizin ve her kademedeki yöneticilerimizin çok büyük katkısı var. Bundan dolayı siz muhtarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Zaman zaman siz muhtarlarımızla görüştük ancak, hep beraber bir araya gelmemiz seçim sürecinden dolayı biraz geç oldu. Ama hem geçmiş yılı değerlendirmek hem de önümüzdeki döneme bakmak açısından isabetli bir zamanlama yapmış olduk. ”ifadelerine yer verdi. 

 

“Bingöl’ün sadece sosyal, tarihi, idari hadiseler değil ekonomik ve fiziki olarak da durumu memnuniyet verici.” diyen Köşger, “Elbette ki daha iyisi, daha güzeli, daha gelişmişi, daha kalkınmışı olmaz mı? Olur, olacak da inşallah ve hep beraber bunu gerçekleştireceğiz. İlimiz şu an hem bölgesinde, hem de ülke genelinde iyi bir noktaya doğru ilerliyor. Şükür nimeti arttırır. Yani şükür ve teşekkür, nimeti arttırır. Gelen hizmeti arttırır. Kula teşekkür etmeyi bilmeyen, Allah'a şükretmeyi bilmez. Dolayısıyla yapılan işlere teşekkür edilmesi lazım. Gönüller bir olduktan sonra, bizler bir olduktan sonra, birliği beraberliği dayanışmayı sağladıktan sonra, şimdi modern tabir ile sinerji denilen ancak eski zamanlarda bereket denilen, iki kişinin bir arada olması, 1 artı 1'in 2 den fazla etmesi gibi bir şey... İki kişi bir araya geldiğinde yapılan iş 3,4,5 olur. Ancak iki kişi çatışırsa, sıfırdan da aşağı bir durum olur. Dolayısıyla çatışmayı, çatışmacı dili, eleştiriyi, küçük görmeyi bir kenara bırakacağız. Yapılan işleri takdir edeceğiz, yapılmayan işleri de birlikte, beraberlik içinde, dayanışma içinde, el ve gönül birliği içinde birlikte inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

 Vali Köşger, “Bu şehir sizin, bu memleket sizin, bizler de devletimizin buraya gönderdiği, geçici süre içinde sizlere hizmet etmeye çalışan idarecileriz. Biz geçiciyiz, siz kalıcısınız. Biz yolcuyuz, siz hancısınız. Dolayısıyla şehrinize sahip çıkın, memleketinize sahip çıkın. Bu dönemde sağlanan uyumda maksimum verimi almaya çalışalım.” dedi.

 

“Ülkemizin huzuru için herkes üzerine düşeni yerine getirmeli”

 

Vali köşger, konuşmasına şöyle devam etti: “İl Müftülüğümüz, neredeyse en bol vazifelisinin olduğu dönemi yaşıyor. Her köyde neredeyse birer ikişer imam ve müezzin arkadaşımız görev yapıyor. Dolayısıyla daha iyisini birlikte inşa edeceğiz. Biz önümüzdeki dönemde asayiş sorununu ilimizde çözüleceğine, ülkemizde de mutlaka çözüleceğine inanıyoruz. Devlet bu konuda bir kararlılık içindedir. Devletin bu kararlı duruşunu, siz de aynı kararlılıkta temsil ettiğiniz köyde bu şekilde yansıtmanızı bekliyoruz. Bu kararlılığı da sizden bekliyoruz. Hiç bir korkuya mahal yok. Devlet bütün güvenlik güçleri ile vatandaşın emrindedir. Bu noktada sizlerden de aktif dinamik cesaretli bir duruş sergilemenizi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde devam eden toplantı, muhtarların önerileri ve taleplerini iletmelerinin ardından sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum