Advert
as

Tuz için Önemli Uyarı

Tuz için Önemli Uyarı

Solhan’da 'Dünya Tuza Dikkat Haftası' dolayısıyla vatandaşlara fazla tuz kullanımının insan sağlığına zararları anlatıldı.

 

İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından 12- 18 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası' nedeniyle Ulu Camii önünde, 'Fazla Tuzu Azalt Ömrünü Uzat' sloganıyla vatandaşlara fazla tuz kullanmanın zararları anlatıldı. Fazla tuz kullanmanın insan sağlığına verdiği zararlara dikkati çeken ekipler, özellikle 45 yaşın üstündeki vatandaşların tansiyonunu ölçtü. Tansiyonu yüksek olanlara tuz tüketimini azaltmaları önerildi.

Solhan’da kurulan stantta İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Hasan Kanar, "Dünya Sağlık Örgütü, hipertansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak ve kemik sağlığını olumsuz etkilememek amacıyla günlük olarak tüketilmesi gereken tuz miktarını günde 5 gram olarak önermektedir. Biz de İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak, fazla tuz tüketilmesinin önüne geçmek için gizli tuz içeren gıdalardan uzak durulmasının önemi hakkında halka bilgilendirme yaptık.”dedi.

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum