Advert
as

Solhan Adına Afrika’da Su Kuyusu Açılıyor

Solhan Adına Afrika’da Su Kuyusu Açılıyor

Kuraklık ve susuzlukla mücadele eden Afrika'da su kuyusu açmak için çalışmalara başladığını ifade eden Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç,"Allah nasip ederse hedefimiz, Afrika' da ihtiyaç duyulan bir yerde Solhan ismini taşıyan su kuyusu açmaktır." dedi.

 

Solhan İHH’nın öncülüğünde farklı kurum, kesim ve derneklerin desteklediği faaliyetlerle Afrika’da Solhan Su Kuyusu açılması hedefleniyor. Uzun soluklu bir çalışma olan su kuyusu etkinliğine Solhan halkının sahip çıktığı görülüyor.

 

Afrika’da açılması planlanan Solhan Su Kuyusu ile ilgili devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç: “Dünyada 1 milyarı aşkın insan temiz suya erişemiyor. Her gün 4 bin 900, her yıl 1.8 milyon çocuk kirli sulardan ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Bu ölümlerin önemli bir kısmı Afrika’da yaşanıyor.

 

İklim koşulları ve jeopolitik özellikleri nedeniyle zor şartların hâkim olduğu Afrika’nın Sahra Altı bölgesinde yer alan ülkelerde, insanlar hayatta kalabilmek için her alanda mücadele ediyorlar. Bölgede yaşanan sorunların en önemlilerinden biri olan susuzluk ve kuraklık fakir halkın direncini iyiden iyiye azaltıyor. İnsanlar suya ulaşabilmek için her gün kilometrelerce yol kat ediyor. Ulaşılan suyun çamur ve çeşitli mikroplar içermesi ise salgın hastalıklara sebep olurken, binlerce insanın hayatını yitirmesine neden oluyor.

Vakfımız kara kıtanın susuzluk problemini çözmek için su kuyuları projesini hayata geçirdi. Bugüne kadar 6.747 su kuyusu açıldı.”dedi.

 

Başkan Tunç, sözlerini şöyle tamamladı:”Afrika’da Solhan Su Kuyusu açma projesiyle ilgili olarak birkaç aşamadan oluşan yol haritamızı belirledik. Farklı sivil toplum kuruluşlarıyla istişare ettik ve destek olacaklarına dair kanaatlerini ifade ettiler. Solhan’ımızdaki kurumları dolaşarak projemizle ilgili bilgilendirmelerde bulunduk. Okullarımızda Afrika’yı konu alan Hayatta Kal Belgeselinin izlenmesini sağlayarak kumbaralar bıraktık. Neden Afrika’da çalışma yapılmalı sorusuna cevap veren belgeselle öğrencilerimize yönelik bilinçlendirilme çalışması yapıldı. Esnaf ziyaretleri yapmayı ve kermesler düzenlemeyi de düşünüyoruz.

Özellikle yeni gösterime giren Hayatta Kal Belgeselini bize ulaştıran belgeselin yönetmeni Tülay Gökçimen Hanım’a teşekkür ediyoruz. Bu etkinlikte bize destek veren herkesten ve her kesimden Allah razı olsun.”dedi.

 

Yardımda bulunmak isteyenlerin ulaşabileceği telefon numarası ve yardımda bulunabilecekleri banka hesap numarası:

İrtibat numarası: 0505 830 22 70

Ziraat Bankası Hesap No: TR 3700 0100 0499 7260 7013 5001

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum