Advert
as

PİKOM, Proje Değerlendirmelerine Başladı

PİKOM, Proje Değerlendirmelerine Başladı

Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi (PİKOM) tarafından belirlenen başlıklarda alınan proje başvuruları ardından proje değerlendirme süreci de başladı.

Pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi (PİKOM) tarafından belirlenen başlıklarda alınan proje başvuruları ardından proje değerlendirme süreci de başladı. Gelen 48 projeyi değerlendirecek komisyonda, farklı üniversitelerden alanında uzman öğretim üyeleri ve Kalkınma Bakanlığı temsilcileri yer alıyor.

Son zamanlarda yaptığı atılımlarla adından sıkça söz ettiren ve Pilot Üniversite seçilmesi ile de bölgesel kalkınmanın öncüsü olan Bingöl Üniversitesi, bu kapsamda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2016 yılında Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi, bünyesinde kurulan PİKOM birimi tarafından belirlenen başlıklarda proje başvuruları için ilana çıkmıştı.

İki ana başlık altında kabul edilen proje başvurularının sona ermesiyle değerlendirme süreci de başladı. Farklı üniversitelerden alanında uzman öğretim üyeleri ile Kalkınma Bakanlığı ve Kalkınma Ajansı temsilcilerinden oluşan komisyon, farklı oturumlarda moderatör başkanlığında değerlendirilecek.

“Arı ve Arı ürünleri” ile “Ekonomik Değeri Yüksek Bitkilerin Tespiti ve Değerlendirilmesi” kapsamında üniversiteye aktarılan 2017 bütçesi çerçevesinde iki ana başlık altında 13 alt başlıkta proje başvuruları alınmıştı.

Bingöl Üniversitesi 5 Pilot Üniversiteden biri olarak seçilmişti

 

Bingöl Üniversitesi, 18 Ekim 2016 tarihinde Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında ’’Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma’’ alanında pilot üniversite seçilmişti.  Bu programın temel amacı; bölgenin kaynak donanımına uygun şekilde tarım ve havza bazlı gelir getirici ve istihdam oluşturacak faaliyetlerin havza düzeyinde yaygınlaştırılması, mevcut verimlilik düzeyi ve inovasyon kabiliyetinin artırılması, halkın refah seviyesinin yükseltilmesidir.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum