Advert
as

Buzağı Destekleme Başvuruları Açıklandı

Buzağı Destekleme Başvuruları Açıklandı

Solhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2018 yılı buzağı destekleme başvurularının 1 Nisan'da başladığını duyurdu.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,”Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre 2018 yılı buzağı desteklemesinde, programlı aşılarının tamamlanması, Türkvet ve e-ıslah kayıtlarının yapılması şartıyla 2017 -2018 Ocak ayı doğumlu her buzağı desteklemeden yararlandırılacak.”denildi.

Açıklamanın devamında,”Buzağı desteklemesinden yararlanacak olanlar için uygulanacak şart ve kurallarda, Buzağıların, TÜRKVET ve E-Islah’a kayıtlı olmaları ile 2017-2018 Ocak ayı içerisinde doğmakla birlikte her iki veri tabanında anne ve doğum tarihlerinin aynı olması şartı aranır.

Buzağı desteklemesinin başvuru yeri, şekli ve zamanına ilişkin şart ve kurallar ise,

- İşletmesi soy kütüğüne kayıtlı yetiştiriciler; damızlık sığır yetiştiricileri birliği aracılığıyla, ön soy kütüğüne kayıtlı olanlar ise; üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütleri aracılığıyla, herhangi bir yetiştirici/üretici örgütüne üye değilse şahsen il/ilçe müdürlüklerine dilekçe ile başvuruda bulunurlar.

- Buzağı desteklemesi, soy kütüğü işletmelerinde 2018 yılında olmak üzere 1.4.2018 - 1.6.2018 tarihleri arasında başvuru yapabilir. Başvurular, başvuru tarihinden sonraki dönemde yapılacak desteklemelerde geçerli olur. 1.6.2018 tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmez, destekleme kapsamına alınmaz.

- Son başvurusunda usule ilişkin eksikleri bulunanlar, yazılı olarak uyarılır ve 10 (on) gün içerisinde eksikliğin tamamlanması istenir. Eksiklikler tamamlanmaz ise başvuru geçersiz sayılır.

-Buzağı desteklemesi alabilmek için buzağının doğduğu işletmede 4 ay kayıtlı olması gerekir.

-Erkek buzağılarda Şap ve LSD aşılarının olması, dişi buzağılarda Şap, LSD ve Brucella aşılarının olması şartı aranır.

-Soy kütüğünde kayıtlı olan buzağılarda anne ve baba ırklarının aynı olması ve suni tohumlama yapılan ineklerde buzağının doğum tarihlerinin uyumlu olması gerekir.

Desteklemeler için gerekli kaynağın ise bütçede hayvancılığın desteklenmesi için ayrılan ödenekten karşılanır ve Bakanlık tarafından gerekli paranın aktarılmasını müteakip banka aracılığı ile ödenir.”denildi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum