Advert
as

Yeşilova İmam Hatip’ten “OKU”ma Etkinliği

Yeşilova İmam Hatip’ten “OKU”ma Etkinliği

Yeşilova İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, kitap okuma etkinliği için bedenleriyle "OKU" koreografisi hazırlayarak kitap okudular.

 

Kitap okumanın önemine dikkat çekmek ve açık havada kitap okumaya teşvik etmek için Yeşilova İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri okul bahçesinde bedenleriyle "OKU" yazarak kitap okudular.

Kütüphane Haftası nedeniyle Yeşilova İmam Hatip Ortaokulu tarafından okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Okul idaresinde yapılan açıklamada,”Kütüphane Haftası; Türkiye´de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır. Haftanın amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir. Hafta süresince kütüphanenin önemi, kütüphaneciliğin sorunları kamuoyuna duyurulur. Okullarda kütüphanenin yararlarından söz edilir. Kütüphanelerde uyulması gereken kurallar öğretilir.

Yaşadığımız yüzyıl bilgi, ilerleme dönemidir. Kitaplar bilime giden yoldur. Çağımızın buluşlarını kitap, dergi gazete gibi yayın organlarından izleriz. Okuduğumuz kitaplar, dergiler, gazeteler bilgilerimizi artırır. Bizi dünyadaki gelişmelerden, değişmelerden haberdar eder.

 

Bu amaçla okulumuzda kütüphane haftası dolayısıyla panolar süslendi. Farklı sınıf ve şubelerde önceden okunan kitaplarla ilgili sınavlar düzenlendi. Velilerle beraber okul bahçesinde kitap okundu. Son olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz okul bahçemizde ‘’oku’’ koreografisi oluşturarak kitap okuma etkinliği düzenlediler.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum