Advert
as

Pasaport ve Ehliyeti Nüfus Müdürlüğü Verecek

Pasaport ve Ehliyeti Nüfus Müdürlüğü Verecek

Nüfus Müdürlükleri, Emniyet Teşkilatının büro iş yükünü azalmak için 2 Nisan Pazartesi gününden itibaren vatandaşlara pasaport ve ehliyet hizmeti verecek.

 

2 Nisan Pazartesi gününden itibaren Solhan İlçe Nüfus Müdürlüğü, vatandaşlara pasaport ve ehliyet hizmeti verecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Pasaport ve Sürücü Belgelerine İlişkin İş ve İşlemlerin Devir Törenine" katılarak bir konuşma yaptı.

Pasaport ve sürücü belgeleri işlemlerinin Emniyet Genel Müdürlüğünden Nüfus Genel Müdürlüğüne devrinin de kamu verimliliğinin artışına dönük bir yaklaşımın ürünü olduğunu söyleyen Soylu, bu değişiklik sayesinde hem vatandaşın daha hızlı hizmet almasını temin ettiklerini hem de emniyet teşkilatının büro işi yükünü azalttıklarını ifade etti.

"2 Nisan'dan itibaren tüm işlemler için ilçe nüfus müdürlüklerimize başvuru yapılacak"

Soylu, "Yapılan bu düzenlemeyle pasaport başvuru noktası 503 merkezden 761 merkeze, sürücü belgesi başvuru noktası ise 596 merkezden 690 merkeze çıkmış olacak. Yani vatandaşımızın pasaport ve ehliyet alma noktalarına erişebilirliğini artırdık ve hizmet yaygınlığını Türkiye'nin hemen hemen bütün uç noktalarına ulaştırmış olduk. Nereden nüfus kağıdı alınıyorsa vatandaşımız gidecek oradan rahat bir şekilde pasaportunu ve ehliyetini alabilme kabiliyetine sahip olabilecektir. Bu önemli bir avantajdır. Bir önemli avantaj da vatandaşlarımızın pasaport ve sürücü belgesi için ayrı ayrı birimlere başvurmasına gerek kalmayacak olmasıdır. 2 Nisan'dan itibaren tüm bu işlemler için ilçe nüfus müdürlüklerimize başvuru yapılacak. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, pasaport, sürücü belgesi işlemleri aynı yerde yapılacak olduğu için söz gelimi vatandaşımızın birden fazla belge için başvuru yapması gerektiğinde ayrı ayrı belge sunmak zorunda kalmayacak." diye konuştu.

 

Bakan Soylu, Türkiye'de 28 milyon 355 bin 36 sürücü belgesi bulunduğunu, bunun 4 milyon 248 bin 103'ünün yeni tip sürücü belgesiyle değiştirildiğini belirterek, "Devir gerçekleştikten sonra bu işlemler aynı şekilde nüfus müdürlüklerinde devam edecek. Bu geçişle beraber bütün ehliyet dosyalarımızı dijitalleştireceğiz. Yani artık eski depolarda senin ehliyetin şurada mıydı, burada mıydı, şuradan gideyim arayayım gibi bir anlayışın da sahibi olmayacağız. Aynı zamanda bir başka dijitalleştirme işi daha yapıyoruz. Nüfus kütüklerine ait belgelerin tamamını da dijitalleştiriyoruz. Şu anda emniyette bulunan ehliyet için verilen biyometrik veriler ve pasaport için verilen biyometrik veriler de aynı şekilde nüfus vatandaşlık idaresine aktarılacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum