Advert
as

Kanser Bilgilendirme Standı Açıldı

Kanser Bilgilendirme Standı Açıldı

Solhan İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Kalın Bağırsak ve Meme Kanseri farkındalık faaliyetleri kapsamında kanser bilgilendirme standı açıldı.

 

 

İlçe Sağlık Müdürlüğü, Kalın Bağırsak ve Meme Kanseri farkındalık faaliyetleri kapsamında Ulu Camii Önünde bilgilendirme stantı açtı.

 

Açılan stantta vatandaşlara özellikle Kalın Bağırsak ve Meme Kanseri türlerinde erken teşhisin önemi konusunda bilgiler verilerek bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Sağlık taramasına davet edildiler

Stantta 40 ile 69 yaş arasındaki bayanlar mamografi için davet edildi. Meme kanseri ve bağırsak kanserinin yanı sıra stantta sigaranın sağlığa zararları da anlatıldı.

“Erken tespit çok önemli”

İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Hasan Kanar,”Meme kanseri erken dönemde tespit edilebilen kanser türlerinden biridir. Bu dönemdeki tespit durumunda meme kanserinin iyileşme şansı yüzde 98’dir. Erken tespit için kadınların düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapmaları, sağlık personeline meme muayenesi yaptırmaları, mamografi çektirmeleri gerekmektedir. 20 yaşından sonra her kadın her ay kendi kendine meme muayenesi yapmalıdır.

Bağırsak Kanserine dikkat

Bağırsak kanseri kalın bağırsağın kanseridir. Kalın bağırsağın (kolon ve rektum bölümleri) polip ve kanserleri çoğu kez iyice büyüyene kadar belirti vermez. Ancak tarama programları ile erken dönemde kanserleri saptamak ve tedavi etmek mümkündür. Bağırsak kanseri de önlenebilir, erken teşhis ile tedavi edilebilir. Teşhis için taramalar önemlidir. Bağırsak kanserinin belirtileri; bağırsak alışkanlığında değişiklikler olması, büyük abdestte kan görülmesi, büyük abdest yapılamaması, gaz çıkartılamaması, hızlı kilo kaybı ve yorgunluk hissi olmasıdır. 5-70 yaş arasındaki bireylere iki yılda bir kez dışkıda kan tetkiki yapılır. 10 yılda bir ise kolonoskopi yapılır.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum