Advert
as

Toplumun İhtiyaçlarını Giderecek Bilim Üretmek Lazım

Toplumun İhtiyaçlarını Giderecek Bilim Üretmek Lazım

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz; Üniversiteler, topluma açılmalı ve toplumun ihtiyacını giderecek bilimi üretmesi lazım dedi.

 

Bingöl Üniversitesi'nde “Üniversitelerde Kalite Yönetimi ve Kurumsallaşma Süreci” Konferansı düzenlendi.

 

Enstitüler Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Bingöl Valisi Ali Mantı, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi ve Prof. Dr. Hakan Olgun, Genel Sekreter Prof. Dr. Abdullah Taşkesen ile Bingöl Üniversitesi'nin akademik ve idari personeli katıldı.

 

Konferansın ilk konuşmacısı olan İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, bütün dünyanın çok hızlı bir değişim yaşadığını ifade ederek sözlerine başladı. Bu değişimle beraber teknolojinin ve insan ilişkilerinin de değiştiğini dile getiren Prof. Dr. Ersöz, “Günümüzde üniversiteler, topluma ışık tutan konumda. Araştırma ve üretme merkezlerdir. Üniversiteler, araştırma yaparken topluma da açılmalıdır.  Topluma açılan, toplumun ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çalışan kurumlar olmalıdır üniversiteler. Üniversiteler olarak toplumun ihtiyaçlarını giderecek bilimi üretmeliyiz. Sivil toplum öğütleri, iş dünyası, odalar ve sanayicimizle birlikte bunu yapmalıyız. Üniversiteler sadece öğrencileri yetiştiren yerler olmamalı. Üreten, ithal ürünlerin önüne geçen projeler yapan, ülkenin ihtiyaçlarını gideren ve daha ileriki safhada dışarıya ihraç edecek seviyeye gelmeliyiz. Bunun için gençlerimize öğrenme ve üretme alışkanlığı kazandırmalıyız. İyi muhakeme etme yeteneği ile beraber proje üreten ve uygulayan öğrenciler yetiştirmeliyiz” diye konuştu.

 

İdari birimlere ilişkin konuşan İstanbul Üniversitesi Genel Sekreteri Metin Küçük, akademik bir kurumda idari personele de büyük sorumluklar düştüğünü söyledi. Mümkün ile imkansız arasında, imkansıza en yakın hedefler koymak gerektiğini ifade eden Küçük, başarının yaptığı işi sevmekle mümkün olduğunu belirtti.

 

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, konferansta çok faydalı bilgiler edinildiğinin altını çizdi. Verimli bilgiler sundukları için konuşmacılara teşekkür eden Prof. Dr. Çapak, salonu dolduran katılımcılara da teşekkür unutmadı.

 

 

Programın sonunda Bingöl Valisi Ali Mantı, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz' teşekkür plaketi takdim ederken, Rektör Prof. Dr. Çapak da İstanbul Üniversitesi Genel Sekreteri Metin Küçük'e teşekkür plaketi takdim etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum