Advert
as

Vali Mantı’dan Meslek Odalarına Ziyaret

Vali Mantı’dan Meslek Odalarına Ziyaret

Vali Ali Mantı, Bingöl’de faaliyet gösteren Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Ziraat Odası Başkanlığı, MÜSİAD Şubesi, Kızılay Şubesi ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ziyaret etti.

 

Vali Ali Mantı, ilimizdeki bazı Meslek Odaları ile Sivil Toplum Kuruluşları’na bir dizi ziyarette bulundu.

Bingöl Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği ile başlayan ziyaret programı Bingöl Ziraat Odası Başkanlığı, MÜSİAD Bingöl Şubesi, Kızılay Bingöl Şubesi ve Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile devam etti.

 

İlk olarak Bingöl Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği ziyaret edildi. Birlik Başkanı Ali Kaysadu, Vali Mantı’nın ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade ederek Birliğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Bingöl Ziraat Odası Başkanlığı’yla devam eden ziyaret programında Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan ve üyeler tarafından karşılanan Vali Mantı, Başkan Karaarslan’dan Oda’nın takip ettiği çalışmalar, yaşanan sorunlar ve talepleri hakkında bilgi aldı. 

 

  Burada Bölgesel Tarım ve Hayvancılık hakkında yaptığı konuşmada Vali Mantı şunları söyledi:

 

“Bingöl ilimiz gerek coğrafi gerekse de jeopolitik konumu itibari ile hayvancılık sektöründe Türkiye’de önde gelen şehirlerimiz arasında yer almaktadır. Kırsal kesimlerdeki tarıma elverişsiz engebeli arazi koşullarının mevcudiyeti bölge insanımızın hayvancılık sektörüne ilgi duymasındaki en önemli etkenlerden biridir. Son yıllarda hayvancılık sektöründe büyük bir ivme kazanan Bingöl, devletimizin hayata geçireceği yeni projelerle inşallah daha da gelişecektir. Tarım ve hayvancılık alanında devletimizin hayata geçirdiği projeler ile birlikte bölge halkımız bu sektöre yoğun bir ilgi duymaya başlamıştır. Kamuoyunun yakından takip ettiği SÜTAŞ’ın önümüzdeki aylarda temelleri atılarak yakın bir zamanda faaliyete geçmesi ile bölgesel ve ulusal düzeyde maksimum bir fayda getireceği gözlemlenmektedir. Elbette ki SÜTAŞ ve benzeri firmaların ilimizde hayata geçireceği yatırımların bölge halkına olumlu etkileri olacaktır. Bu yatırımın tarım ve hayvancılık sektöründe çok güzel sonuçlar yaratacağına inanıyorum.”

 

Daha sonra MÜSİAD Bingöl Şubesi’ni ziyaret eden Vali Mantı, MÜSİAD Bingöl Şubesi Ali Akbana ve Yönetim Kurulu tarafından karşılandı. Başkan Akbana’nın ilimiz ve bölgesel yatırımlar hususunda verdiği bilgilerden sonra burada da bir değerlendirme yapan Sayın Valimiz şu hususlara dikkat çekti:

 

“İlimiz sınırları içerisinde ticari faaliyetlerde bulunup, bu mevcut ticari alanı ulusal ve uluslararası düzeye taşıyan iş adamlarımızın bölgemize ekonomik katkıları çok büyük olacaktır. Bu katkıların özellikle istihdama yönelik yansımaları büyük ölçekte hissedilecektir. Devletimizin girişimcilere yönelik hayata geçirdiği ekonomik destek paketleri özellikle bölgesel kalkınmaya yönelik projelerdir. Bu bağlamda devletimiz, bölgesel yatırımlarda bulunan firmalara yönelik bir dizi imtiyazlar tanımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gün geçtikçe ekonomik alanda büyüyerek daha ileri seviyelere çıkmaktadır.”

Program Kızılay Bingöl Şubesi ziyareti ile devam etti. Kızılay Bingöl Şubesi Başkanı Mehmet Savaş’tan faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Ali Mantı, geçmişte ve günümüzde yaşanan acı olaylara değinerek şunları söyledi:

 

“Milletimiz tarihi boyunca mazlumlara umut olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Bu doğrultuda Türk Kızılay’ı, 1800’lü yıllarda Hilal-i Ahmer adıyla kurularak yaşanan doğal afet, savaş vb. olaylarda sivil halklara her daim umut eli olmuştur. Ülkemiz sınırları içerisinde ve sınır ötesinde hizmetlerine devam eden Kızılay, Ortadoğu ve dünyanın birçok yerinde yaşanan acıları sarmak için büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürmektedir. Güçlü bir ülke olmanın şuuru ile gerek bölgesel gerekse global düzeyde yaşanan acı olaylara insani ve ahlaki zeminde yaklaşmayı devam ettireceğiz.”

 

 

Son olarak Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanlığı’nı ziyaret eden Vali Ali Mantı, burada Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Doğan Koç ve Birlik Yönetimi tarafından karşılandı. Birlik Başkanı Koç’un ilimizdeki hayvancılık sektörü ile ilgili Vali Mantı’ya verdiği bilgilerin akabinde ziyaret programı sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum