Advert
as

Solhan’da 129 Kişiye İş İmkanı

Solhan’da 129 Kişiye İş İmkanı

İşkur Bingöl İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Solhan’da 129 kişiyi 6 ay süreyle istihdam edecek.

 

Çalışma ve İş Kurumu Bingöl İl Müdürlüğü ile belirtilen bazı kurum ve kuruluşlar işbirliğinde Solhan’da 129 kişiye, toplam ise 1200 kişiye yönelik olarak düzenlenecek olan Toplum Yararına Programları (TYP) için katılımcı başvurularının 24-28 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

 

İŞKUR Bingöl Müdürlüğü, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında Solhan ve Arakonak Beldesinde 129 kişinin işe alınacağını duyurdu. Buna göre Solhan Belediyesi 90, Orman İşletme Şefliği 10,  Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü 11 ve Arakonak Belediyesi ise 18 işçi alımı yapılacak.

 

Başvuru için Katılımcı Şartları Şunlar;

 

1-Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

2-18 yaşını tamamlamış olmak,

3-Emekli ve malul aylığı almamak,

4-Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç),

5-Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir.

6-Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz.

7-TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır.  Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar.

8-Müftülük haricindeki kurumlar için istihdamında güçlük çekilen (kadınlar, engelliler, eski hükümlüler, 35 yaş üstü bireyler, terörle mücadelede malul sayılmayacak derecede yararlananlar) öncelikli olup bunlar arasında öncelik sıralaması bulunmamaktadır.

9-Katılımcılar, her kurum için 80 noter kurası, 20 liste yöntemiyle (yüklenici kurumlar tarafından oluşturulacak komisyonca) belirlenecektir.

 

Katılımcıların yukarıda belirtilen tüm şartları taşıması zorunludur. Başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınamayacaktır.

 

Başvurular Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr sistemi üzerinden de yapılabilecektir.

 

 

Tüm Programlar 15 Mayıs 2018 tarihinde başlayacak, 09 Kasım 2018 tarihinde sona erecektir.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum