Advert
as

Solhan Askerlik Şubesi E-Yoklama’ya Geçecek

Solhan Askerlik Şubesi E-Yoklama’ya Geçecek

Askerlik çağına giren yükümlülerin, askerlik yoklama faaliyetlerinin teknolojik imkânları kullanmak suretiyle e-Devlet üzerinden askerlik yoklama işlemleri yapabilecek.

Solhan Askerlik Şubesi, Askerlik çağına giren yükümlülerin askerlik yoklama faaliyetlerinin teknolojik imkânları kullanmak suretiyle hızlı, kolay ve etkin bir şekilde yapılması amacıyla, e-Devlet üzerinden askerlik yoklama işlemlerinin yapılabileceğini duyurdu.

Yapılan duyuruda e-yoklama uygulanmasının 14 Mayıs 2018 tarihinden itibaren başlanacağı ve yükümlülerin askerlik yoklamaları e-yoklama kapsamında yürütüleceği belirtildi.

Yükümlüler Tarafından Yapılacak İşlemler;

1-PTT den e-devlet şifresi alınız

2-www.turkiye.gov.tr. Giriniz “Asal Yoklama İşlemleri” başlığı altında bulunan “ASAL Yoklama Başvurusu linkine tıklat oradan e-yoklama menüsü seçilerek aşamalar takip ederek yoklama işlemi başlatılacaktır.

3-E – Devlet kapısı üzerinden “ASAL Yoklama Başvurusu” linkinde ilgili alana son 6 ay içerisinde ön cepheden çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf yüklenmesi gerekmektedir.

4-Fotoğraf yüklendikten sonra “Sınıflandırmaya Esas Ek Bilgi Formu” ve “Yoklamada Uygulanacak Sağlık Durumu Hakkında Bilgi Formu doldur ancak, Çıktısı almadan T.C. Kimlik Kartı varsa Sağlık durumuna ilişkin raporlara ile birlikte aynı gün Aile Hekimine müracaatını yap.

5-Kayıtlı olunan aile hekimi, müracaat edilen askerlik şubesinin bulunduğu il/ilçe haricindeki bir aile hekimi ise, aile hekiminin; bizzat yeni aile hekimine müracaatla veya e-Devlet kapısı (Sağlık Bakanlığı e-Nabız uygulaması) üzerinden değiştirilmesinin mümkün olacaktır.

6-Formlar ile birlikte Adrese Dayalı Nüfus kayıt (ADNKS) göre e-devlet üzerinden sistem tarafından hangi aile hekimliğine gideceğiniz belirtilir.

7-Aile hekimlerinde e-Yoklama işlemleri tamamlanarak haklarında “Askerliğe elverişlidir” kararı verilenlerin (Yoklama kaçağı hariç) askerlik şubelerine uğramanıza gerek yoktur.

8-“Askerliğe Elverişlidir” kararına itiraz edenler ile ileri tetkik maksadıyla hastaneye sevk edilenler, aile hekimlerince sevk edildikleri hastanelere müracaat ederek muayenelerini yaptıracak ve hastane sonucunu işlemin tamamlanmasını müteakip ilk mesai günü herhangi bir askerlik şubesine bizzat müracaat ederek teslim edilecektir.

9-Aile hekimlerince “Askerlik Şubesi Geçici Sağlık Kurulu’na sevkine karar verilen yükümlülerden işlemlerini e-Devlet kapısından başlatanlar ADNKS adresinin bulunduğu, işlemlerini askerlik şubesinden başlatanlar ise işlemlerini başlattığı askerlik şubeleri tarafından sağlık kurulu raporu tanzimi için çağrıldıkları tarihte ilgili askerlik şubesine müracaat edecektir.

10-e-Devlet Kapısı üzerinden işlemlerini başlatmayanlar askerlik şubesine müracaat edecektir.

11-Yoklamaya ilişkin beyan edilen bilgiler ile resmi kayıtlar arasında farklılık olduğunun tespit edilmesi veya bilgi güncellemesini yapmak üzere gerektiğinde ilgili belgeleriyle birlikte askerlik şubesine müracaat edecektir.

a)      Yükümlülerin e-Devlet kapısı üzerinden doldurmuş oldukları “Askerlik Yoklaması Sağlık Muayene Belgesi” Yoklamada uygulanacak Sağlık Durumu Hakkında Bilgi Formu” ile Sınıflandırmaya Esas Ek Bilgi Formu” Aile hekimlerince ADNKS) Adresinin bulunduğu askerlik şubesine) aile hekimlerince e-devlet kapısı üzerinden aktarılacaktır.

 

b)      E-devlet üzerinden yapılan işlemde sonra sağlığı ile ilgili bir değişik var ise “Yoklamada uygulanacak Sağlık Durumu hakkında Bilgi Formu” ile Vesikalık Fotoğrafı” AHBS yani arşive aktarılacaktır.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum