Advert
as

Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Coşkusu

Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Coşkusu

Solhan Sağlık Meslek Yüksekokulu, 2017-18 Eğitim Öğretim yılında ikinci yıl mezunlarını verdi.

2017-18 Eğitim Öğretim yılında Solhan Sağlık Meslek Yüksekokulu, ikinci yıl mezunları için mezuniyet töreni düzenledi.

Düzenlenen mezuniyet törenine İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yunus Esen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, Solhan Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Döger, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hamit Coşkun, Gençlik Merkezi Müdürü Zülfü Çalışkan, Öğretim görevlileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan Kaymakam Fatih Okumuş,” 2017-18 Eğitim öğretim dönemi sona erdi. Bizler geçen yılda burada ilk mezunlarımızın programına katılmıştık. Herhalde Ramazan dolayısıyla bu program öne çekilmiş. Yüksekokulumuz şu an ikinci mezunları veriyor. Bu gururu bize yaşattığınız için başta üniversite rektörlüğümüze, hocalarımıza ve sizlere teşekkür ederek, başarılar diliyorum. Özellikle sağlık sektörünün, bilişim, mühendislik, matematik gibi sektörlerin geleceklerinin çok parlak olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla biz geleceğin gerektirdiği bir meslek dalında mezun oluyorsak geleceğin icap ettiği bazı kavramlar var, bunlara göre hazırlanmamız gerektiğini düşünüyorum. Sizler şuan iki yıllık bir okuldan mezun oldunuz. Şimdi hiç vakit kaybetmeden dört yıla, on yıla mutlaka tamamlamanız lazım. Kaliteli, donanımlı bir diplomanın yanında mutlak surette İngilizce mümkünse Arapçayı ve Çinceyi bilmeniz lazım. Ben bu konuda çok idealistimdir. Yani bir dil bilen insan bir insan, üç dil bilen insan üç insan sözüne bütün fikriyatımla, bütün ruhumla katılıyorum. Bu diploma ve dilin yanında da özellikle kişisel bir takım özelliklere sahip olmak gerektiğini kamunun her ne kadar sağlıklı, belki Türkiye de halihazır konjektör de en büyük istihdam deposu olduğunu düşünürsek, özel sektörün mutlak surette 2025’ten sonra özellikle sağlık sektöründe, kamuyu çok geride bırakacağını ve en azından gözle görülebilir farkı mutlak surette azaltacağını düşünüyorum. Dolayısıyla bizim mutlaka analitik düşünme, çözüm odaklı düşünme, iletişime açık olma grup çalışmalarına yatkın olma gibi çeşitli karakterleri ve özellikleri içimizde barındırmamız gerekiyor. Bu özellikler olmazsa kamunun bu sektörde geri çekileceğini, özel sektörün ön plana çıkacağını göz önünde bulundurduğumuzda çözüm odaklı olmak çok kaçınılmaz bir gerçektir. Ben şahsen bir patron olsam çözeceğim personeli mutlaka analitik odaklı olmasına bakarım. Gelelim sizin sektöre gezmeye, görmeye iyi İngilizce bilmeye sizin ihtiyacınız var. Bunun dışında terfi kabiliyetlerinizde İletişime açık olmak, göz kontağı kurabilmek, sıcakkanlı olmak, uyum çalışmasına yatkın olmak, çözüm odaklı olmak gibi özelliklere sahip olmak gerekiyor. Sizleri tebrik ediyorum. önünüzde uzun bir hayat var, bunu ilk ve son kep atma töreni olarak düşünmeyin, hayatınızda kep atma törenleriniz olacaktır. Olması gerektiğini düşünüyorum. Sizlere teşekkür edip hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”dedi.


Sağlığın önemine değinen Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Hasan Çiftçi,”Aslında Kaymakam bey çok güzel bir şekilde öğrencilerin dikkatini çekmek için pedogojik bir yönteme başvurarak salonu hem eğlendirdi, hem dinlemesini sağladı. Ben de doğrusu çok hoşuma gitti kendilerine teşekkür ediyorum. Aslında belli başlı konulara değindi. Bir defa Mikro’dan Makro’ya düşünebiliriz yani aile hayatımızda, okul hayatımızda, şehir hayatımızda, köy hayatımızda, ülke ve global olarak ülkeyi düşündüğümüz zaman ülkelerin yada şehirlerin yada köylerin bireysel anlamda da, yani küçük kümeden büyük kümeye gittiğin zaman üç tane temel sorun var. Bu üç temel sorunda eğer gelişmeyi gösterirsek ve bu sorunları çözersek, hem refah düzeyimiz artar, hem insan kalitesi artar, hem sağlık açısından sağlıklı bir nesil olarak hayatımızı devam ettirebiliriz. Bunların biri ekonomi, diğeri eğitim ve bir diğeri de sağlık. Bilirsiniz her sözümüzde deriz ki her şeyin başı sağlıktır. Sağlık olmayınca ne eğitimin, ne ekonominin, ne gelişmenin, ne mutluluğun ne de refahın hiç birisinin faydası olmaz. Dolayısıyla sizin öğrenci arkadaşlarımın çok kıymetli birer eleman olduğunuzun farkında olmanız lazım, Kaymakam beyin belirttiği gibi durağan değil sürekli aktif yani şu anda iki yıllık programları bitirdiniz. Dört yıllıkları düşüneceksiniz, ondan sonra yüksek lisans, doktora düşünmeniz gerekecek. Kendinizi geliştirmek için iletişime açık olmanız lazım. Hakikatten sağlık çok önemli bir şeydir. Allah göstermesin ani bir şey olduğu zaman her şey iptal edilir ve o kişi kurtarılmaya çalışılır. Demek ki sizin son derece kutsal, önemli ve geleceği de Kaymakam beyin dediği gibi son derece parlak bir gelecek var. Şu anda çok acımasız bir yarışma var. Kendimizi geliştirirsek, donanımlı olursak, dil bilirsek, literatürü bilirsek, aktüel olursak, atik olursak kesinlikle önünüzde hiçbir şey durmaz ve biz kesinlikle, maksadımıza hedefimize erişiriz. Hepinizi tekrar saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”dedi.


Mezun olan öğrencileri tebrik eden Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yunus Esen,”Geçen sene Çocuk Gelişimi bölümünden yanlış hatırlamıyorsam 26 öğrencilerimizi mezun ettik. Bu sene Çocuk Gelişimi, Tıbbi Laboratuar Teknikeri ve Tıbbi Dokümantasyon Sekreterlik olmak üzere yaklaşık doksan öğrencimizi mezun ediyoruz. Bu sene tabi mutlu bir gün öğrencilerimiz ve velilerimiz için, bizde mutluyuz çünkü meslek kaydına, sağlık sektörüne doksan değerli öğrencimizi kazandırıyoruz bugün. Velilerin öğrencileri için istediği iki tane mürveti vardır. Birincisi iş, biri de evliliktir. İlk aşamayı biz gerçekleştiriyoruz, ikincisini de öğrencilerimiz kendileri haletsinler. Hayatta dört tane S’yi unutmayın, sevgi, saygı, sabır ve sadakat bunlara bağlı kalırsak hayatımız daha güzel olacaktır. Kaymakam beyin dediği gibi her zaman çözüm odaklı olmamız lazım yani mezun olacaksınız buradan, sınavlara gireceksiniz belki istediğiniz işe giremeyeceksiniz ama inanıyorum ki hepinizin çok daha üstün yetenekleri var, farklı ilgi alanları var o alanlara yönelmenizi tavsiye ediyorum. Hayat bir mücadeledir, bunun sonu da mutluluktur. Tekrar hepinizi kutluyorum, hayat hep sizlere açık olsun, gönlünüz açık olsun, kalbiniz açık olsun. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”dedi. 


Meslek Yüksekokulunu birincilikle bitiren Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Tıbbi Laboratuar Teknikleri Programı Öğrencisi Zeynep Bakan konuşmasında,” 2017-18 Mezuniyet törenimize hepiniz hoş geldiniz. Bu gün kendimi hem gururlu, hem hüzünlü, hem de sevinçli hissettiğim bir gün. Geçirdiğimiz iki seneye baktığımızda nasıl hızlı geçtiğini, kimi zaman zor, kimi zaman kolay olduğunu görüyoruz. Bu süreci ailelerimizin, hocalarımızın, arkadaşlarımızın desteği ile geçirdik. Edindiğimiz arkadaşlıklarımızı, dostluklarımızı, hayatımızın geri kanında da devam etmesini temenni ediyorum. Ayrıca bu zorlu eğitim sürecinde bizlere yol gösteren değerli hocalarımıza teşekkür ederim. Bize çizdikleri her çizgiyi, söyledikleri her kelime, öğrettikleri her konu için kendilerine minnettarım. Üzerimizdeki bütün emeği boşa çıkarmadan topluma, insanlığa faydalı birer birey olmamızı diliyorum. Her zaman yanımızda olan bizlerden desteklerini esirgemeyen ailelerimize, özveri ve emekleri için teşekkür ederim. Bugün burada özgür bir birey olarak ayakta durabiliyorsak en büyük katkı onlarındır. Tüm mezun olan arkadaşlarıma mesleki hayatında başarılar dilerim teşekkürler.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum