Advert
as

Bingöl’de Öğrenme Şenlikleri Düzenlendi

Bingöl’de Öğrenme Şenlikleri Düzenlendi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmak amacıyla Bingöl II. Öğrenme Şenlikleri düzenlendi.

Hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmak amacıyla Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bingöl II. Öğrenme Şenlikleri düzenlendi.

Bingöl II. Öğrenme Şenlikleri’ne Vali Mantı’nın yanı sıra 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Belediye Başkan Vekili Halim Sügü, Vali Yardımcısı Cevat Gün, İl Emniyet Müdürü Metin Akay ve kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen şenlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Program İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin’in açış ve selamlama konuşması ile başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Vali Ali Mantı şunları söyledi: “Kıymetli misafirler, değerli öğrencilerimiz ve basın mensupları hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Bugün burada öğrenme şenliğini düzenleyen başta Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müze, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’müze ve katılımda bulunan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere biz beşikten mezara eğitimi teşvik eden bir dinin mensuplarıyız. Bizim ecdadımız gerek ilmi ve kültürüyle ve gerekse bilgi ve donanımıyla dünya milletlerine örnek olmuş ve her zaman iyiliğin doğrunun ve güzelin yanında olmuştur” dedi.

Bilginin en büyük otorite olduğunu belirten Vali Mantı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cahilden, ne âlim ne abid ne de zâhid olmaz. Bizlere düşen, Allah’ın bize bahşetmiş olduğu ömrü bilgili bir şekilde sürekli öğrenerek ve kendimizi yenileyerek her gün daha başka güzelliklerin peşine düşerek ilmimizi ki bunun yanında amellerimizi geliştirmemiz lazım gelir. Uygulanmayan bilgi, sahibi için bir yüktür. Bizler öğrendiklerimizi aynı zamanda pratiğe geçirerek bizden sonraki nesillere numune-i misal olmak zorundayız; aksi halde kaosun hüküm sürdüğü, gençliğimizin bir takım kötü ideolojiler ve eylemler peşinde koştuğu bir ülke haline geliriz. Bunları yaşamamak ve ülkemizin daha ileri bir seviyede münevver bir topluluk olması için beşikten mezara eğitime önem vermeliyiz. Bugün bu alanda ikincisi düzenlenen Bingöl Öğrenme Şenliklerinde birlik ve beraberlik içerisinde kardeşliğimizi dayanışma ruhu ile diri tutabilmek için bulunmaktayız; bir ve beraber olmamız ülkemiz için en büyük kazançtır. Milletimiz bir ve beraber olduğu müddetçe ne harici ne de dâhili kötülüklere eman vermeyecektir.”

Program kapsamında Vali Mantı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın destekleri ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonu ile başlatılan Okuma-Yazma Seferberliği kapsamında Bingöl Halk Eğitimi Müdürlüğü bünyesinde açılan Okuma-Yazma kurslarında başarılı olan kursiyerlere belgeleri takdim edildi.

Program Halk Eğitim Merkezi’nin Halk Oyunları Ekibi tarafından gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi ile devam etti. Halk oyunları gösterisinin akabinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Karate Gösterimi’ yapıldı. Öğrenme Şenlikleri unutulmaya yüz tutmuş mahalle oyunları ile tekrar hatırlandı. Programın ilerleyen bölümlerinde renkli görüntülere sahne olan ‘Halat Çekme Oyunu’ izleyicilerin büyük çoşkusuna neden oldu ve akabinde etkinlik ildeki müzik öğretmenleri tarafından hazırlanan konser ile devam etti.

Şenlikte bulunan stantlarda çeşitli kamu kurum ve kuruluşları tarafından çeşitli ürün ve çalışmalara ait tanıtımlar yapıldı. Son olarak Vali Ali Mantı stantları ziyaret ederek çalışmaları inceledi, ürün sahiplerine çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum