Advert
as

İlahiyat Ön Lisans Mezunlarına Sınavsız Lisans Hakkı

İlahiyat Ön Lisans Mezunlarına Sınavsız Lisans Hakkı

Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, ilahiyat ön lisans mezunları için sınavsız lisans tamamlama hakkının ciddi çalışmaların sonucu olduğunu söyledi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, Diyanet-Sen tarafından hazırlanan ilahiyat fakültesi ön lisans mezunları için sınavsız lisans tamamlama hakkı teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesiyle ilgili değerlendirme yaptı.

Sendika olarak, sınavsız lisans tamamlama konusunda çalışmalarının olduğunu belirten Çelik, İLİTAM kontenjanlarının yükseltilmesi ve belirtilen husustaki taleplerini Yükseköğretim Kuruluna (YÖK), Diyanet İşleri Başkanlığına (DİB) ve siyasilere 2009 yılından 2015'e kadar ilettiklerini kaydetti.

Çelik, "Sendikacılığın bilimin ışığında ve eğiteme dayalı olarak yapılması gerektiğine inanan Diyanet-Sen, 2015 yılı başında akademisyenlerle bir kurul oluşturarak, çalışmalarına başladı. Yapılan toplantılar ve çalışmalar sonucu Diyanet-Sen'in akademi kurulu bir rapor oluşturarak, Diyanet-Sen yönetimine sundu. Bundan sonraki süreçte YÖK, DİB ve ilgili bakanlarla görüşmeleri hızlandıran Diyanet-Sen, konuyu bilimsel gerekçelerle paydaşlarına sundu. Diyanet-Sen, ilahiyat önlisans mezunlarına lisans tamamlama hakkının mimarı olarak bir kazanıma daha imza atmanın haklı onurunu yaşıyor. Camiamıza ve tüm ilahiyat önlisans mezunlarına hayırlı olmasını dileriz. Cumhurbaşkanının onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek olan bu hakkın tüm camiamıza hayırlı olmasını dileriz." dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum