Advert
as

Cuma Hutbesi İşaret Diliyle Aktarıldı

Cuma Hutbesi İşaret Diliyle Aktarıldı

Bingöl’de “10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası” sebebiyle, cami görevlilerinin okuduğu cuma hutbesi işitme engelli vatandaşlara işaret diliyle aktarıldı.

Bingöl’de “10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası” münasebetiyle Merkez Karşıyaka Mahallesi'ndeki Hazreti Osman Camisi'nde görevlilerin okuduğu cuma hutbesi, işitme engelli vatandaşlara işaret diliyle aktarıldı.

Bingöl İl Müftülüğü tarafından işitme engellilerin de cuma hutbesini anlayabilmesi için hayata geçirilen uygulama ilk olarak, merkez Karşıyaka Mahallesi'ndeki Hazreti Osman Camisi'nde başlatıldı.

Konu hakkında bilgi veren Bingöl Müftülüğü İl Engelliler Koordinatörü Vaiz Tahsin Danış, “Başkanlığımız hizmet alanları içerisinde özel ilgiye ihtiyaç duyan dezavantajlı gruplar arasında engelliler önemli bir alanı oluşturmaktadır. Engellilerin dini vecibelerini engelsiz bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yürütülmekte, engellilere yönelik fiziki alt yapı, erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik, gerekse de görsel, işitsel ve yazınsal olarak ortaya konulan çalışmalar ile onlara manevi bakım destek ve dini danışmanlık rehberlik hizmetleri sunulmaktadır.” dedi.

Engellilere yönelik yapılacak çalışmalarda verimliliği arttırma amacını güden Başkanlığın, dini yükseköğrenim görmüş, her ilden bir erkek diğeri bayan olmak üzere iki koordinatör görevlendirildiğini belirten Danış, “Diyanet İşleri Başkanlığının engelliler için belirlediği koordinatörler, görev aldıkları 81 ilde engellilerin dini vecibelerini yerine getirmeleri noktasında manevi rehberlik ve danışmanlık görevini yürütecekler. Bu hizmeti yürütmek amacıyla Bingöl İl Müftülüğümüzde vaiz olarak görev yapmakta olan Tahsin Danış ve Kur’an kursu hocalarımızdan Fatma Tunç Onur İl Engelliler Koordinatörleri olarak bu görevi üstlendik. Kısa ve uzun vadeli olmak üzere 2 program hazırladık. "10-16 Mayıs Engelliler Haftası” münasebetiyle Bingöl’de ilk defa işaret dili ile hutbe çevirimi, işaret dili okuluna en yakın olan Hazreti Osman Camisi'nde verildi. Namazdan sonra işitme engelli kardeşlerimizin sevinçleri görülmeye değerdi. Allah’ın izni ile bu müstesna hizmetimiz devam edecektir.” diye konuştu.

Merkez Karşıyaka Mahallesi'ndeki Hazreti Osman Camisi'nde okunan cuma hutbesini işitme engelli vatandaşlara işaret diliyle aktaran Bingöl İşitme Engelliler Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Servet Korkutata, Bingöl’de bir ilk olarak, cuma hutbesinin işitme engelli vatandaşlara işaret diliyle aktarıldığını söyledi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum