Advert
as

ABD Destekli Siyonist Katliam Lanetlendi

ABD Destekli Siyonist Katliam Lanetlendi

Bingöl’de ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması ve Nekbe’nin (Büyük Felaket) 70’inci yılını protesto etmek için yürüyüş düzenlendi.

Bingöl’de İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’nun öncülüğünde bir araya gelen binlerce vatandaş, emperyalist ABD’nin elçiliğini Kudüs'e taşıması ve Nekbe’nin (Büyük Felaket) 70’inci yılını protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi.

Bingöllüler, ellerindeki dövizler ile Türkiye, tevhit ve Filistin bayraklarıyla, Hacı Hıdır Cami bölgesinden Genç Caddesi’ne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Bingöllü vatandaşlar, yürüyüşün ardından Merkez Genç Caddesi Saat Kulesi önünde bir araya geldi. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitimci- Yazar İbrahim Dağılma, “30 Mart'tan bu yana Filistinli kardeşlerimiz, tam 70 yıl önce, 14 Mayıs 1948'de israilin kurulması ve şer güçler tarafından tanınması ile büyük bir göçe maruz kalmalarını protesto ediyor. O günden bu güne 14 Mayıs “En Nekbe” felaket günü olarak bilinmektedir.” dedi.

Dağılma, “Filistinli kardeşlerimiz şuna karar verdiler, 'Bizim için artık göç yok, topraklarımıza dönüş var.' 30 Mart’tan beri kardeşlerimiz Filistin’de sürekli geriye dönüş yürüyüşleri yapmaktadırlar. O günden bu güne 100’ün üzerinde kardeşimiz şehid olmuştur. Eğer biz bugün burada toplandıysak öncelikle bunu Büyük Şeytan Amerika’ya ve ardından israil siyonizmine haykırıyoruz. Kimse sanmasın ki bu cılız sesler onlara gitmez, vallahi gider, değil Bingöl’de karanlığın ortasında dahi kardeşlerimizin ettiği dua Allah’ın izniyle onların beynine bir balyoz olarak inecektir ve onlar bundan haberdar olacaktır.” diye konuştu.

“İzzet Allah’ındır, izzet Resullulah’ındır”

Dağılma, Allah-u Teâla Kur'an’ı Kerim'de “İzzet Allah’ındır, izzet Resullulah’ındır, izzet müminlerindir lakin münafıklar bilmez.” ayetini hatırlatarak,  “Evet Allah’a hamd olsun biz Müslümanlar olarak hiçbir zaman izzetimizi kaybetmedik ve kaybetmeyeceğiz. Yanılmayalım sadece tembelleştik bir atalet bizi kapladı, bir gaflet bizi bürüdü, bir nemelazımcılık içine girdik. Belki de Necip Fazıl’ın deyimi ile 'Düşmanımızın bu tasallutu imanımız, direnişimiz açısından bize rüzgâr olacaktır, bize hız olacaktır. Biz bundan sonra bu işi sadece kınamakla, telin etmekle bırakmayacağız. Kudüs özgürleşene, Filistin siyonizmin işgalinden kurtulana kadar biz yolları aşındıracağız. Gerekirse Şeyh Ahmet Yasinler, Abdülaziz Rantisiler gibi şehadet şerbetini seve seve içeceğiz.” şeklinde konuştu.

“ABD elçiliğinin Kudüs’e taşınması 22 İslam ülkesinin açık hedef haline gelmesidir”

“Bizim Aksa sevgimizle, Kudüs sevgimizle alay edemezler, etmemelidirler.” diyen Dağılma konuşmasını şöyle tamamladı: "Kudüs’ü, Aksa’yı bize sevdiren Allah’tır. Allah-u Teâlâ Kur’an’ı Kerim’de etrafını 'Mübarek Belde' olarak tanımladığı Mekke’den Medine’den sonra 3’üncu harem olan Kudüs’ten bahsediyoruz ve yine birileri şu yanılgıya düşmesin, bizim Kudüs’le Mescidi Aksa ile ne işimiz var demesinler. Vallahi bugün büyükelçiliğin Kudüs’e taşınması 22 İslam ülkesinin açık hedef haline gelmesidir. Afganistan’ı, Çeçenistan'ı, Irak’ı düşürdüler, Suriye’yi biliyoruz, anlatmak bile bizim kemiklerimizi sızlatıyor. Şimdi de sıra Lübnan’da Yemen’de Türkiye’de ve şu an ismini sayamayacağımız birçok İslam ülkesini israil zalimliği sarmıştır.”

Program Nihat Korlaelçi'nin yaptığı dua ile son buldu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum