Advert
as

Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması

Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması

Bingöl İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) ve Sancaktepe İmam Hatip Mezunları ve Mensupları (SİMMDER) tarafından İmam Hatip Liseleri Arası Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün gözetiminde 10 İmam Hatip Lisesinde yapılan umre ödüllü kitap okuma yarışmasının ödül töreni yapıldı. İmam Hatip Liseleri kitap okuma finali yarışmasına 10 okul katıldı. Okullardan toplam 3.000 öğrenciye İrfan Yücel'in Peygamber Efendimizin hayatı adlı kitabı dağıtıldı. 

Sınavda İrfan Yücel'in Peygamber Efendimizin hayatı adlı kitabından hazırlanan 60 soru soruldu. 

Düzenlenen sınavda ilk üç'e giren öğrencilere Umre ödülü, 4 ve 5.olan öğrencilere cep telefonu, 6-7. Olan öğrencilere Notebook bilgisayar, 8-9. Olan öğrencilere çeyrek altın ve 10-15.olan öğrenciler ise İstanbul gezisiyle ödüllendirildi. 

Yarışmada ilk üçü 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri göğüsledi. Düzenlenen yarışmada 1. Şahin Berk, 2. Feray Aleci, 3. Furkan Aktekin oldu. 

“Amacımız kitap okumayı sevdirmektir”

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin yarışma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Öğrencilere hem Peygamber efendimizin hayatını anlatmak ve öğretmek hem de kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusunu kazandırmak amacı ile İmam Hatip liselerimiz arası kitap okuma yarışması düzenlemiştir. Yarışmada dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, yarışmada emeği geçen Sancaktepe İmam Hatip Mezunları ve Mensupları (SİMMDER) ve Bingöl İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER)'e tüm idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum