Advert
as

Partilerin Pusuladaki Yeri Beli Oldu

Partilerin Pusuladaki Yeri Beli Oldu

​24 Haziran seçimlerinde ittifak ve siyasi partilerin pusuladaki yerleri belli oldu.

Kura çekimi öncesinde konuşan Yüksek Seçim Kurulu  (YSK) Başkanı Sadi Güven,"Bu seçimlerde ilk defa ittifakla seçime katılabilecek. AK Parti ile MHP Cumhur İttifakı, CHP, İYİ Parti, SP ve DP'de Millet İttifakı ile seçime katılacaklardır. Oy pusulasındaki sıralama soldan sağa doğru olacaktır. İttifak içindeki partilerin sıralaması için de kura çekilecektir. Kura tüm partilere hayırlı olsun."

24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine katılacak ittifakların ve siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesiyle ilgili Yüksek Seçim Kurulu'nda kura çekildi.

Kura Çekimine Göre Pusuladaki Sıralama Şöyle:

1- Cumhur İttifakı

2- HÜDA-Par

3- Vatan Partisi

4- Halkların Demokratik Partisi

5- Bağımsız Türkiye Partisi

6- Millet İttifakı

Kura Çekimine Göre İttifak İçi Sıralama Şöyle:

Cumhur İttifakı

1- AK Parti

2- MHP 

Millet İttifakı

1- CHP

2- Saadet Partisi

3- İYİ Parti

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum