Advert
as

Bölge halkı, “Başbakan’dan müjde bekliyor”

Bölge halkı, “Başbakan’dan müjde bekliyor”

Başbakan Binali Yıldırım’ın Pazar günü Bingöl’e gelip iftar programı yapacağı haberi, aday adaylarını heyecanlandırdığı gibi, bölge halkı da Sayın Başbakan’dan “5 Mart 2017 Bingöl mitinginde Bingöl’ü Sancak ve Kiğı üzerinden Erzincan’a bölünmüş yol ile birleştireceğim” müjdesine son talimatı vermesini bekliyor.

Yorum analiz: Galip Akengin

Başbakan Binali Yıldırım’ın, siyasi partilerin milletvekili adaylarını YSK’ya bildireceği 21 Mayıs öncesi 20 Mayıs Pazar günü Bingöl’e gelecek. Başbakanın adayların açıklanmadan bir gün önce Bingöl2e ziyareti, aday adayları arasında heyecana neden olduğu gibi, 24 Şubat’ta ihale edilen Bingöl Sancak yolunun duble olmaması ve şehirler arası yol güzergahı standartlarına uygun olmaması üzerine, yerel basın, muhtarlar ve bölge halkının tepkileri üzerine bölünmüş yol yerine, genişliğinin 12 metreye çıkarılmasına karşı “duble yol ve doğru güzergah talebi üzerine başlatılan imza ve anket kampanyasına son noktayı koymasını bekliyor”.

NABIZ MI ALACAK, ADAYLARI MI AÇIKLAYACAK?

Başbakan Yıldırım 20 Mayıs Pazar günü Bingöl’e yapacağı ziyaretin programı kesinleşmediği için AK Parti Bingöl İl teşkilatından ziyaretin detayları ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Ancak yeni dönemde “Bingöl adayları ile ilgili STK’lar ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek adayların açıklanmasına bir gün kala son nabzı mı alacak, ya da karar verdikleri adayları mı açıklayacak” sorusu aday adayları ve çevresindekiler içerisinde heyecan oluşturdu.

AK Parti’nin kuruluşundan bugüne Bingöl ilk iki dönemde vekillerin hepsini seçtirmesi için güçlü bir destek verilmişti. Ancak son iki seçimde, bir vekili HDP’ye kaptırması, AK Parti Genel Merkezi’nde üzüntü yaratmıştı.

ADAY ADAYLARI BİNGÖL’E GELİYOR

AK Partiye yakın isimler sosyal medya hesaplarından Başbakan Binali Yıldırım’ın Bingöl’de iftar programına katılacağı paylaşımını yaptı. Halka hitap etmesi beklenilen Binali Yıldırım’a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu başta olmak üzere Ankara’da bulunan tüm aday adayların da ziyarete eşlik etmesi bekleniyor.

Siyasi partilerin milletvekili adaylarını YSK’ya bildireceği 21 Mayıs öncesi Başbakan Binali Yıldırım Bingöl’de olacak. 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerine katılacak siyasi partiler 21 Mayıs saat 17.00’ye kadar YSK’ya teslim edecek. Başbakan Binali Yıldırım’ın AK Parti’nin Bingöl Milletvekili adaylarını açıklayıp açıklamayacağı merak konusu.

DUBLE YOL MÜJDESİ BEKLENİYOR

Başbakan Yıldırım’ın 5 Mart 2017 Bingöl mitinginde müjdelediği Bingöl-Sancak-Kiğı-Erzincan yolunun ihale edildikten sonra yaşatılan hayal kırıklığına, Bingöl milletvekillerinden hiçbir açıklama yapılmaması da tepkilere neden olmuştu. Yol projesinin ne durumda olduğu, nereden geçeceği belirsizliğinden dolayı başlatılan ve bölge halkı tarafından yoğun destek gören imza kampanyası ve anket sonuçlarına Başbakan Binali Yıldırım’dan, yolun duble olması için talimat vermesi bekleniyor.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum