Advert
as

"Manevi Kazanımlar, Ramazan Sonrası Devam Etmeli"

​Bingöl'de düzenlenen iftar programında konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Mehmet Keskin, Ramazan ayında elde edilen kazanımların sonrasında da devem edilmesi gerektiğini söyledi.

Bingöl’de İl Müftülüğü tarafından “Ramazan Buluşması” kapsamında il protokolü, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla iftar programı düzenlendi.

İftar programına; Bingöl Valisi Ali Mantı, Vali Yardımcıları Cevat Gün, Tunahan Çil, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Rektör Profesör Doktor İbrahim Çapak, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Mehmet Keskin, İl Müftüsü Muharrem Genç,  kanaat önderleri ve STK temsilcileri katıldı. 

Programda Bingöl Valisi Ali Mantı ve İl Müftüsü Muharrem Genç, iftara katılanlara yönelik kısa bir selamlama konuşması yaptı. 

Açılan iftarın ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Mehmet Keskin, Ramazan ayında elde edilen kazanımların devam ettirilmesi gerektiğini belirtti. 

Keskin, "Cenab-ı Allah bu Ramazan ayında tutulan oruçları ve ihya edilen ibadetleri katında kabul buyursun. Ramazan’ı şerif birçok güzelliklere sahne olan Kutsi bir mevsim, manevi bir mevsimdir.  Cenab-ı Allah bizleri bu mevsimin feyiz bereketinden müstefit olan bahtiyar kullarından eylesin." dedi.

 

Ramazan ayında birçok güzelliğin bir arada yaşandığını ifade eden Keskin, şunları söyledi:

"Bu ayda oruçlar tutulmakta, teravihler namazları kılınmakta. Fakir-Fukara gözetilmektedir. Daha çok bir güzellik yaşanmaktadır. Bu ayın kıymetini idrak eden manevi kazanımlar elde etmektedir. Gönül ister ki bu manevi kazanımların Ramazan ayından sonrada devam etmesidir. Ama ne yazık ki toplumumuzda bazı kesimler bu güzellikleri sadece Ramazan ayına mahsus olarak algıladıklarını üzülerek müşahede etmekteyiz. Gönül arzu ediyor ki bu güzellikler, ömür boyu devam etsin. Sadece Ramazan’ı şerifte değil. İftarlarda bir araya gelmeler, iftar çadırları kaynaşmalara sebep oluyor.  Burada bir birimizin gözünün içine muhabbetle bakıyoruz. Bu az bir şey değil, bu toplumu ayakta tutar, manevi bir harçtır. Bunun kıymetini bilmek lazım. Cenabı Allah bu şuurla yaşayan bahtiyar kullarından eylesin."

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum