Advert
as

5 Bin Kişi Aynı Sofrada Buluştu

5 Bin Kişi Aynı Sofrada Buluştu

Bingöl Belediyesi ile Laleli Sanayici İşadamları Derneği (LASİAD) işbirliğiyle 5 bin kişiye iftar yemeği verildi.

Her yıl Ramazan ayının 15’inci gününde kutlanan ‘Dünya Yetimler Günü’ kapsamında Genç Caddesi trafiğe kapatılarak iftar softası kuruldu. 

Programa, Vali Ali Mantı, Ağrı Eski Valisi Musa Işın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Belediye Başkanvekili Halim Sugü, AK Parti Bingöl Milletvekili adayları Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata,  LASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, Ramazan ayının, bütün dünyada, Türkiye'nin her köşesinde güzel, Bingöl’de ise bir başka güzel olduğunu söyledi. 

Yılmaz, “Ramazan’ın 15’nci günü. Merhabadan çıkıp elvedaya girdiğimiz bugünde, böyle güzel bir iftar yemeğinde bizi bir araya getirdiği Allah’a şükür ediyoruz. Bugün yetimler günü. Biz, yetim olan bir peygamberin ümmetiyiz. Bizim dinimizde yetimin ayrı bir yeri vardır, ayrı bir hukuku vardır. Yetimler, hepimizin evlatlarıdır, çocuklarıdır. Bize yakışan onları en iyi şekilde sahiplenmektir” dedi.

Ekonominin nimetlerini tüm topluma yaydıklarının altını çizen Yılmaz, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, son 15 yılda yaptığımız hizmetlerde, özellikle yetimlerimiz, dul bayanlara, yardıma muhtaç, sıkıntı içinde olan vatandaşlarımıza, elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Bir taraftan ekonomimizi büyütmeye çalışırken, diğer taraftan ekonominin nimetlerini tüm topluma yaymaya gayret ettik. Biz buna, sosyal adalet, sosyal devlet diyoruz. Geçmişte bu kağıt üzerindeydi. Sloganlarla söylenen bir hadiseydi ama son 16 yılda sosyal devlet bir gerçeğe dönüştü. Son dönemde de emeklimize bayramlar öncesi biner TL olmak üzere ikramiye getirdik. Yine 65 yaş üzeri olan sigortası olmayan yaşlı vatandaşlarımız için, yaşlılık aylığını 500 TL’ye çıkarıyoruz. Biz geldiğimizde bu sadece 25 TL’ydi ve şuan 20 kat artmış durumda” dedi. 

LASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca da memleketin doğusuyla batısı, kuzeyiyle güneyinin bir ve kardeş olduğunu, birleştikçe, beraber hareket ettikçe ülkenin daha çok büyüyebileceğine kanaat getirdikleri için bu programları düzenlediklerini kaydetti. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum