Advert
as

Sertifikalı Çobanlık Kursu Tamamlandı

Sertifikalı Çobanlık Kursu Tamamlandı

Solhan’da, çobanlık mesleğine ’sürü yönetimi elemanı’ adıyla mesleki bir statü kazandırmak ve bu alandaki eleman sıkıntısını çözmek için verilen eğitim tamamlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği(TZOB),Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliği ile yürütülen ''Sürü Yönetimi Elemanı Benim'' adlı proje kapsamında Solhan’daki kursiyerler eğitimini tamamladı. 

Solhan Kültür Merkezinde Kursiyerlere verilen eğitim hakkında açıklama yapan Veteriner Hekim Erhan Tezel,” Çoban sürü yönetimi elemanı benim projesi adı altında yürütülen kursta öğrencilerimizi sınava tabi tuttuk başarılı olan öğrencilere sertifika verilecektir.  Sertifikayı alan öğrenciler kendi ve başka hayvan sahiplerinin çobanlığını yaparak devlet destekli sigorta sahibi olabilecekler destek alabilmek için en az 200 anaç koyun veya keçi sahibi olmalı yılda en az kesintisiz 6 ay sigorta yatırmalıdır. Devlet 200 anaç hayvani olan hayvan sahipleri sertifikası olan çoban tuttuğun da ve kesintisiz 6 ay sigortasını yatırdığında devlet destekli 5000 TL alır. Ayrıca sertifikası olan Çobanlar devlet destekli projelerde ek puan sahibi olarak destekleme den yararlanabilirler. 

Kursa katılan öğrenciler bölgemizdeki yetişen hayvanlardan daha iyi verim alabilmesi için neler yapılması gerektiği konusunda bilgi alarak bölgemizde daha iyi katkıda bulunabilirler ve kendi ekonomik verimliliğini artırabilirler yolları hakkında bilgi verdik. 21.05.2018 tarihinde başlayan Kursumuz 06.06.2018 tarihinde sona erdi.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum