Advert
as

Arıcılara, Ana Arı Yetiştiriciliği Eğitimi

Arıcılara, Ana Arı Yetiştiriciliği Eğitimi

Pilot Üniversite kapsamında Bingöl Üniversitesi’nde arıcılara ana arı yetiştiriciliği eğitimi verilmeye başlandı.

Bingöllü arıcıların yanında olan ve arıcılığı profesyonel metotlara dökme konusunda kararlı olan Bingöl Üniversitesi, bunun en önemli ayağı olan eğitim de ele aldı. Pilot Üniversite kapsamında Bingöl Üniversitesi’nde arıcılara ana arı yetiştiriciliği eğitimi verilmeye başlandı. 

Pilot Üniversite seçilerek Bingöl balını markalaştırma yolunda ciddi adımlar atan Bingöl Üniversitesi, bunun için çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Pilot Üniversite kapsamında arı ve arı ürünleri üzerinde yoğunlaşan Bingöl Üniversitesi, arıcıların eğitimine de önem veriyor. 

Ana arı yetiştiriciliği eğitimini Fen Edebiyat Fakültesi sınıflarında vermeye başlayan Öğretim Görevlisi Münire Turhan, “Proje kapsamında birlikte çalışacağımız arıcılar birliğine üye arıcılardan 25 tanesine bu yıl ana arı yetiştiriciliği eğitimi verilecek. Eğitim sonunda bakanlık onaylı sertifika verilecek. Seneye ve ondan sonraki sene de yine 25 arıcıya bu eğitimler verilmeye devam edeceğiz. Toplamda da 75 arıcıya eğitim sonunda sertifika dağıtılacak. Amacımız proje kapsamında arıcıların ihtiyaçları olan ana arılarını dışa bağımlı kalmadan kendilerinin üretmesini sağlamaktır” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum