Advert
as

"Ramazan Ayında Kazandıklarımızı Kaybetmeyelim"

Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, Ramazan ayının son günlerine gelindiğini belirterek, "Ramazan ayında kazandıklarımızı muhafaza ederek, kaybetmeyelim." dedi.

On bir ayın sultanı olan Ramazan'ın son günlerine gelindiğini belirten Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, bu ayda büyük kazanımların elde edildiğini ve bunların muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi.

Genç, "Ramazan-ı şerifin sonuna doğru yaklaşıyoruz. Allah; yakınlarımızla beraber ilimizde, ilçelerimizde, bütün Türkiye'de, İslam dünyasında, kutsal bölgelerde inşallah ağzımızın tadıyla orucumuzu bitirmeyi ve Allah'ın huzurunda affedilmişler içerisinde olmayı bizlere nasip etsin." dedi.

 

"Ramazan ayında kazandıklarımızı kaybetmeyelim"

Ramazan ayında elde edilen kazanımların kaybedilmemesi gerektiğini vurgulayan Genç, şunları söyledi:

"Hazreti Peygamber, birçok hadisinde 'Önemli olan ibadetinizin devamlı olmasıdır.' buyuyor. Bizden devamlı olmasını istemektedir. Bu sebeple Ramazan-ı şerifte ibadetlere yoğunlaşacağız. Ramazan'da kazandıklarımıza sahip çıkacağız. Ramazan-ı şerifte kazandıklarımızı en güzel, en güvenilir yerde muhafaza edeceğiz. Amelimizin hırsızları olan şeytan, kötü insanlar ve nefsimizden onu muhafaza ederek, onu biriktireceğiz ki cenab-ı Allah'a karşı olan kulluğumuzun halavetini gönlümüzde tadalım. Yani Ramazan ayında kazandıklarımızı kaybetmeyelim."

 

"Ramazan her şeyi güzelleştiriyor"

Müslümanların bütün günlerinin Ramazan tadında olmasını dileyen Genç, "Eksiğimiz, hatalarımız olacak. Bugün de vardı yarın da olacak. Düştüğümüz yerden hemen kalkarak, eksiklerimizi telafi ederek yolumuza devam edeceğiz. Her günümüz Ramazan ayı tadında olsun. Geçen Ramazanlar gitti. O zaman elimizde olan bu Ramazan-ı şerifin, bu değerin kıymetini çok iyi bilmemiz gerekir. 'Acaba ben gerçek manada Ramazan'ı değerlendirebildim mi? Önümüzdeki Ramazan'a ulaşabilir miyim?' diyerek, bunları değerlendirmeliyiz. Ramazan-ı şerif, bizim için manevi bir doktordur. Kalbimizi, nefsinizi arındırıyor. Arkadaşlarımızı güzelleştiriyor ve çevremizi güzelleştiriyor, bu sebeple bu mübarek ayı uğurlarken üzüntü içerisindeyiz. Bu üzüntü mutluluk üzüntüsüdür." ifadelerini kullandı.

 

"Orucun sevabı sınırsızdır, mükâfatı Allah'a aittir"

Genç, Ramazan'da yapılan ibadetlerin önemli olduğunu dile getirerek, "Allah katında iyi amellerimiz yerini alır. İyi değerlendirilmeyen ibadetler ise semaların arasında sıkışır ve sahibi için iyi niyet beslemez. Onun için onu iyi değerlendirmek lazım ve salih amellerimizin kiramen kâtibin melekleri tarafından defterimize kaydedilmesini Cenab-ı Allah'tan istememiz gerekir. Ramazan-ı şerifte ibadetlerin sevabı çok yoğunlaşıyor. Orucun sevabı sınırsızdır, mükâfatı Allah'a aittir." şeklinde konuştu.

 

"6 gün Şevval ayı orucunu tutmak bütün yıl oruç tutmak gibidir"

Şevval ayında tutulan ve sevabı fazla olan oruçla ilgili olarak Genç, şunları kaydetti: "Ramazan-ı şerifin peşinden bayramı yaptıktan sonra 6 günlük Şevval orucunu tutmak, peş peşe tutmak Şafiilere göre daha efdaldır. Hanefilerde ise Şevval ayı içerisinde dağıtmak efdaldir. 6 gün oruç tutmak bütün yıl oruç tutmak gibidir. Onu hesap ediyorlar ve Ramazan-ı şerifi de üzerine ekleyip, bütün yıl ortaya çıkıyor. Çok büyük sevabı vardır. Şevval ayı orucunu da unutmamak lazım."

 

"İki bayramı bir arada yaşayacağız"

Son olarak Genç, "Önümüzdeki cuma günü cumamızla beraber iki bayram yapacağız. İnşallah hem cuma günü bayramımız var hem de Ramazan-ı şerif bayramımız var. Bu da büyük bir tevafuk oldu. Cenab-ı Allah'ın bize bir rahmetidir. Bingöl halkımızın, kardeşlerimizin, ülkemizdeki mümin kardeşlerimin, tüm İslam âleminin bayramını kutluyorum. Nice güzel bayramlar yaşamayı Allah bize nasip etsin. Birlik ve bütünlüğümüzü bozmasın inşallah. Bizleri namerde muhtaç etmesin." dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum