Advert
as

2 Bin 418 Hastaya Evinde Sağlık Hizmeti Verildi

2 Bin 418 Hastaya Evinde Sağlık Hizmeti Verildi

İl Sağlık Müdürlüğü, Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında Bingöl’de toplam 2 bin 418 hastaya ulaşıldığı, 800 kayıtlı hastanın bulunduğu, son ay 458 hastanın takip edildiği ve 724 hastanın ise ziyaret edildiği belirtildi.

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, Bingöl’de toplam 2 bin 418 hastaya ulaşıldığı, 800 kayıtlı hastanın bulunduğu, son ay 458 hastanın takip edildiği ve 724 hastanın ise ziyaret edildiği belirtildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bingöl Merkez ve 7 İlçesinde Evde Sağlık Hizmeti verildiği ve Evde Sağlık Hizmetleri Çağrı Merkezinin hafta sonları ve resmi tatillerde de 24 saat usulüne göre çalıştığı belirtilerek, “Vatandaşlarımız günün herhangi bir saatinde 444 3833 nolu telefondan çağrı merkezimizi arayarak talepte bulunabilirler. Hasta veya hasta yakınları tarafından çağrı merkezimiz aranmakta, 15 dakika içerisinde çağrılara cevap verilmektedir. Çağrı merkezimiz tarafından adres ve hasta ile ilgili bilgiler alındıktan sonra talep oluşturulmaktadır. Çağrı oluştuğu zaman 24 saat içerisinde hasta evinde görülmektedir. Lüzumlu durumlarda mesai sonrası da hizmet veren ekiplerimiz, bayramda da vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Evde Sağlık Hizmetini gerçekleştirmekte olan ekiplerimiz, yatağa bağlı hastalarımızın hastanelerimizde kontrol ve hastane çıkışı evlerine naklini de gerçekleştirmektedir” denildi.

 

Evde Sağlık Hizmetleri Nedir? 

Çeşitli hastalıklar nedeniyle evde sağlık hizmeti almaya ihtiyacı olan bireylere, evinde ve aile ortamında, sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetleridir. (Evde Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği)

 

Hizmetlerin Kapsamı 

Hastaya, konulmuş olan tanı ve planlanan tedavi çerçevesinde, bulunduğu ev ortamında muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetleri.

Uzun süreli kullanımı sağlık raporu ile belgelendirilen ilaçların reçete edilmesi.

Tıbbi cihaz ve malzeme kullanımına ilişkin raporların çıkarılmasına yardımcı olunması…

Hastanın ve ailesinin, evde bakım sürecinde üstlenecekleri görevler ile hastalık ve bakım süreçleri hakkında bilgilendirilmesi.

Hastaya, evde kullanması gereken tıbbi cihaz ve ekipmanlar konusunda, eğitim ve danışmanlık verilmesi.

Gerekli görülen hallerde hastanın ilgili sağlık kuruluşuna ve/veya sağlık kuruluşundan evine nakledilmesi…

Bingöl’de Evde Sağlık Hizmetleri

Ulaşılan Toplam Hasta Sayısı       2418

Mevcut Toplam Kayıtlı Hasta Sayısı         800

Son Ay Takip edilen hasta sayısı (Yeni başlayan dâhil)    458

Son Ay Gerçekleşen hasta ziyareti sayısı              724

Telefon Çağrı Merkezi   444 38 33

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum