Advert
as

Bingöl Üniversitesi’nde Uluslararası Gençlik Sempozyumu

Bingöl Üniversitesi’nde Uluslararası Gençlik Sempozyumu

Bingöl Üniversitesi’nde gençliğin duygusal dünyası, gelecek kaygısı, kuşak çatışmaları ve inanç sorunları gibi pek çok alt başlığın ele alınacağı “Modern Çağda Gençliğin Anlam Arayışı” Sempozyumu düzenlenecek.

Bingöl Üniversitesi’nde gençliğin duygusal dünyası, gelecek kaygısı, kuşak çatışmaları ve inanç sorunları gibi pek çok alt başlığın ele alınacağı “Modern Çağda Gençliğin Anlam Arayışı” Sempozyumu düzenlenecek. 15-16 Ekim 2018 tarihlerinde uluslararası katılımla düzenlenecek sempozyuma yoğun bir ilginin gösterilmesi bekleniyor. 

Bingöl Valiliği ile Bingöl Belediye Başkanlığı’nın katkılarıyla düzenlenecek olan sempozyum, akademik çevrelere ilan edildi ve bildiri çağrısına çıkıldı. Sempozyum için yerli ve yabancı üniversiteler ile araştırma merkezlerinden de önemli bir katılımın sağlanması bekleniyor. Gençliğin duygusal dünyası, gelecek kaygısı, kuşak çatışmaları ve inanç sorunları gibi pek çok alt başlığın ele alınacağı sempozyumda, mevcut durum tespiti yapmaktan çok alan araştırmasına dayanan ve çözüm önerisi sunan bildirilere öncelik verileceği belirtildi.

Yapılacak sempozyum ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Modern çağda genç kuşak ile ebeveynleri arasında büyük bir iletişim sorunu yaşandığı gerçeğine rağmen, gençlerimizin bir takım sanal ya da marjinal düşünce ve inançların peşine takılıp gitmelerini görmezden gelemeyiz” dedi. 

“Gençlerimizi kendi hallerine bırakıp gözden çıkaramayız” diye sözlerini sürdüren Prof. Dr. Çapak, “Gençlerimizi kendi hallerine bırakıp gözden çıkaramayız. Gençleri eğitmek, başta bizim gibi eğitim kurumlarının asli görevidir. Ancak onları hep otoriter ve didaktik bir metotla da eğitemeyiz. Zira gençlerimizin biz yetişkinlerden farklı işleyen zihin yapıları, anlam dünyaları ve düşünme tarzları var. Onların bu yönlerini çok fazla göremedik. Belki gençlerin genç zihinlerinin ürettiği düşünceler, toplumumuz için bir fırsata dönüşebilir. Bu sempozyum vesilesiyle gençlerimizin anlam dünyasına bir ebeveyn ya da eğitimci olarak kendi gözümüzle değil, gençlerin gözüyle bakmaya gayret edeceğiz. Gençlerin biz yetişkinlerden beklentilerini keşfetmeye çalışacağız. Yani, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin zihin dünyalarını yine gençlerimizle birlikte; bizlerin tecrübesini, onların enerjileri ile birleştirerek inşa etmenin imkânını arayacağız. Bu nedenle sempozyumda gençlik perspektifini içeren bildirilere daha fazla yer vermeyi düşünüyoruz” dedi. 

Gençlik Sempozyumu’nun Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde 15-16 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum