Advert
as

Kurum ve Personellere Anlamlı Ödül

Kurum ve Personellere Anlamlı Ödül

‘26 Haziran Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü’ dolayısıyla, Bingöl’de yürütülen uyuşturucu ile mücadele çalışmalarını destekleyen, gayret ve yararlılık gösteren kurumlar ve personel Valilik tarafından plaketle ödüllendirildi.

‘26 Haziran Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü’ dolayısıyla, Bingöl’de yürütülen uyuşturucu ile mücadele çalışmalarını destekleyen, gayret ve yararlılık gösteren kurumlar ve personel Valilik tarafından plaketle ödüllendirildi.

Valilikte düzenlenen törene Vali Ali Mantı’nın yanı sıra, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcısı Tunahan Çil, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Vedat Söyiler, İŞKUR İl Müdürü Halis Erdoğan, Yeşilay Bingöl Şube Başkanı Ahmet Karaca ile İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli Eyüp Esergün, İl Jandarma Komutanlığı personeli Mustafa Kemal Kelkitçi ve İl Sağlık Müdürlüğü personeli Abdulkadir İnak katıldı.

 

Uyuşturucuyla Mücadele: “Önleme, Tedavi ve Rehabilitasyon”

Bingöl’de uyuşturucuyla mücadelede izlenen yol, yöntem ve gelinen noktayla ilgili bilgi paylaşımında bulunan Vali Mantı, Uyuşturucu ile mücadelenin, ‘önleme, tedavi ve rehabilitasyon’ olmak üzere üç aşamasının olduğunu belirterek ‘bu mücadelede bütün kamu kurumlarının, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve vatandaşların etkin rol alması gerektiğini’ vurguladı. 

Vali Mantı “Bizler büyük bir uyum içinde faaliyetlerine devam kamu kurumlarımızla, gerek emniyetimiz, gerek jandarmamız ve gerekse istihbaratımız ile bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Konunun önemine binaen zaman zaman şehrimizin muhtarları,  imamları, öğretmenleri, STK’ları ile çeşitli platform ve ortamlarda bir araya geliyor ve şunu söylüyoruz. Şehirde yaşayan her bir insanımızın duyarlılığına ihtiyacımız var. El ele vererek çocuklarımızı, gençlerimizi ve geleceğimizi uyuşturucu belasından korumak zorundayız. Vatandaşımız uyuşturucu ile ilgili bilgilerini mutlaka bizlerle paylaşmalıdır. Ücretsiz olan Alo 155 – Alo 156 – Alo 191 numaralarını arayarak bizlere bunu bildirmelidir. İsim ve kimlik bilgilerinizi verme zorunluluğunuz yok” dedi.

 

“Mutlaka Çaba Sarf Etmeliyiz” 

Vali Mantı, açıklamasında şunları söyledi:“Teknoloji ve iletişim çağının beraberinde getirdiği olumsuzlukların da olduğunu ve bu meyanda gençlerimizin ve çocuklarımızın aklı ve algılamayı, doğru düşünmeyi ve davranmayı örten ve öteleyen uyuşturucu ile imtihan olduklarını dolayısıyla toplum olarak bu durumdan kendimizi de sorumlu tutarak bilinçle hareket etmenin önemini ısrarla vurgulayan Vali Mantı, “Alo 191 hattına müracaat eden veya ettirilen bağımlı çocuklarımızı veya gençlerimizi alıp, sadece tedavisini yaptırmakla değil, sonrasında topluma kazandırma noktasında gerek eğitim, gerekse iş hayatına tekrar dönmesi için sabır ve merhametle çaba sarf etmeliyiz.” 

Uyuşturucu ile mücadelenin her alanda aralıksız ve kararlılıkla devam edeceğini belirten Vali Mantı daha sonra uyuşturucuyla mücadelede üstün gayret ve yararlılık gösteren kişi ve kurumlara plaket takdim etti. 

Program plaket takdimin ardından toplu fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum