Advert
as

Elektrik Kesintileri Solhanlı Esnafı Bıktırdı

Elektrik Kesintileri Solhanlı Esnafı Bıktırdı

Solhan’da son günlerde sık sık meydana gelen elektrik kesintileri esnafı çileden çıkardı. Esnaflar, elektrik kesintilerine çözüm bulunmasını istedi.

Solhanlı esnaflar, son günlerde sık sık meydana gelen elektrik kesintilerine tepki göstererek yetkililerden elektrik sorununun çözmesini istediler. 

Solhan’da 31 yıl ticaretle uğraştığını belirten Namık Kemal Bilici,”Elektrik kesintilerinden dolayı çok mağdur durumdayız. Sık sık elektriklerimiz kesiliyor. Bunun dışında dolaplarımız yanmış, televizyon yanmış, bilgisayar yanmış, içindeki malzemesi çürümüş, bir de tam dolabın lazım olduğu dönemde daha da çok mağdur olduk. Yani yetkililer bir şekilde bu işe bir el atsın, yani sıkıntısı neyse bize söylesinler, eğer öyle bir şey varsa önceden bize bildirsinler bizde ona göre tedbirimizi alalım. Elektrik gelince bazen çok düşük geliyor, bazen de çok yüksek geliyor. Bu konuda kime başvuracağız, nasıl yapacağız. Lütfen yetkililer bu konuda bizlere yardımcı olsunlar. Ve bu sıkıntı iki günlük bir sıkıntıda değil, uzun süren bir sıkıntıdır. Elektrik tesisatlarından mıdır onu da bilmiyoruz. Diyeceğim vatandaşın bu sıkıntısını yetkililer dinlesinler. 

Dün sabah geldim sözde kahvaltı vereceğim müşteriye, baktım ki ne göreyim çökelik, yağ hepsi erimiş bende arkadaşlara bir şekilde başka şeyler verdim, ama sıkıntısını yaşıyoruz. 

Lütfen bu işe bir el atsınlar. kimdir, kim uğraşıyor bizim burada kimseyle bir alıp veremediğimiz yok, bizim kimseyle husumetimiz yok. Ben bir vatandaş olarak, esnaf olarak diyorum. Elektrik kesintilerine bir çözüm bulun.  Dışarıda bulunan meşrubat dolabı da yandı, onu da tamir ettirdik, mağduruz. İnşallah yetkililer bu işe bir el atar bizleri esnaf olarak bu mağduriyetten kurtarırlar. Esnaf olarak yeni hükümetimizden ümitliyiz, çok güzel şeyler bekliyoruz. “dedi. 

Elektrik kesintileri nedeniyle yaptığı müracaatlara rağmen bir türlü sonuç alamadığını söyleyen Esnaf Ahmet Hasan Öten,”Yıllardır Solhan’da esnaflık yapıyorum. Bu elektrikten çektiğimizi galiba hiçbir şeyden çekmedik. Bunu nerede nasıl olacağını, nasıl yapacağımızı bir türlü çözemedik. Her defasında, gün boyu 186 elektrik arızayı aramamıza rağmen arıza var, arıza gideriliyor deniyor, defalarca gerekli yerlere şikayetleriniz iletiliyor denmesine rağmen sonuç yok.  Fatura ödeme zamanı geldiğinde tıkır tıkır paralarını alıyorlar, ödeme olmadığında, günü geçtiğinde ceza kesip, açma- kapama bedeli almasını biliyorlar.Ama elektrik gittiğinde neden gitti, ne oldu diye kimse bilgi vermiyor. Gün boyunca mağdur oluyoruz. Çalışma yapılması söz konusu ise arıza kaynaklı kesintiler söz konusu ise kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz, erkenden bilgilendirme yapılması gerekmez mi? En azından erkenden bilgimiz olursa ona göre önlem alırız, mağduriyetimiz ikiye katlanmamış olur. 

Elektrik yoksa bu memlekette su da yok demek, bütün işlerimiz şu anda elektriğe bağlıdır. Bunun sonucu nereye gidecek, bütün esnaflarımız ne yapacak, kiminin dolabı bozulur, kiminin dolabındaki ürünler bozulur. Bizimde kendimize göre bir sanatımız var. Elektrik olmazsa esnaf olarak ne yapacağız.   

Bugüne kadar gerekli kurumlara, gerekli yerlere ne kadar mesaj vermiş olursak olalım bir türlü sonuç alamadık, mağduriyetlerimizi gideremedik. Yeter artık bir çözüm bulun. Esnaf mağdur, vatandaş mağdur, Solhan mağdur duyun artık sesimizi.”dedi. 

Mağduriyetini dile getiren Terzi İrfan Karabeyeser,“24 yıllık esnafım. İlçemizde elektriğin sıklıkla kesilmesinden ötürü hem ben, hem işçilerim, hem de müşterilerim mağdur olmaktadır. Terzi olmamdan dolayı işlerimiz makinelerle yapmaktayım. Elektriğin düşük veya yüksek gelmesi bilgisayarlı makinelerimizin bozulmasına sebep oluyor. Makinelerin arızalanması durumunda ilçemiz veya çevre illerde tamiri yapılamadığından dolayı İstanbul’a göndermek zorunda kalıyorum. Bu da büyük bir zaman kaybına sebep verdiği için mağduriyetimiz katlanarak artıyor. Almış olduğum siparişleri zamanında teslim edemeyince müşterilerim karşısında yalancı durumuna düşüyoruz. Sonuç olarak, biz esnaflar ekmeğimizin peşindeyiz. Buradan bir vatandaş olarak, esnaf olarak yetkililere sesleniyorum eğer bizler mağdur olacaksak, sizlerin bu mağduriyet için bir çözüm üretmeniz gerekmektedir. Lütfen herkes işini yapsın ve sesimizi duyun artık.”

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum