Advert
as

Bingöllü Çiftçilere Mazot Müjdesi

Bingöllü Çiftçilere Mazot Müjdesi

​Bingöl Tarım Kredi Kooperatifleri Müdürü Suphi Çetkin, kentteki çiftçilere 6 ay vadeli mazotun faizsiz verileceğini söyledi.

Bingöl Tarım Kredi Kooperatifleri Müdürü Suphi Çetkin, kooperatif üyelerine 6 ay vadeyle faizsiz mazot satışı yapmaya başladıklarını belirtti. 

Arazi çalışmaları kapsamında çiftçilerle bir araya gelmeye devam ettiklerini ifade eden Çetkin, çiftçilerin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla köylere ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Kentteki çiftçilere 6 ay vadeli faizsiz mazot müjdesini veren Çetkin, "Şu anda başvurularımızı başlattık. Başvurular ardından 6 vadeli, yani bugünkü fiyatı neyse 6 ay sonra o fiyat üzerinde çiftçilerimiz ödemelerini yapacaklar. Bunların gerekli şartları var: Tarım Kredi Kooperatifi üyesi olmak, çiftçilikle alakadar olmak. Mazotu alan kişi hususi aracında bu mazotu kullanamayacak. Eğer çiftçilik yapıyorsa götürüp traktöründe bunu rahat bir şekilde kullanabilecek. Bu konuda desteklerimizi sürdüreceğiz." dedi. 

Tarımda zirai mücadelenin yapılmaması, arazinin nadasa bırakılmaması, gübrenin yanlış kullanımı gibi nedenlerden olayı istenilen verimin alınamadığını söyleyen Çetkin, bu konuda çiftçilere yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi. 

Çetkin, "Ne yazık ki bu yönde bize gerekli talepler gelmiyor. Özellikle muhtarlarımızdan, çiftçilerimizden ricamız bizden bunları talep etsinler ki biz gerekli desteği sunalım." diye belirtti.



 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum