Advert
as

KPSS Ortaöğretim Başvuruları Başladı

KPSS Ortaöğretim Başvuruları Başladı

​ÖSYM, 2018 KPSS ortaöğretim başvurularının bugünden itibaren 19 Temmuz'a kadar süreceğini açıkladı.

ÖSYM, 2018 Kamu Personel Seçme Sınavı ortaöğretim düzeyi başvurularının başladığını duyurdu.

ÖSYM'den yapılan duyuruya göre, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" ile “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar ile İlgili Usul ve Esaslar” hükümleri kapsamında 2018 Kamu Personel Seçme Sınavı ortaöğretim düzeyinde 7 Ekim 2018 tarihinde uygulanacak. Sınava başvuru işlemleri, 03-19 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılacak. Ücret ödeme için ise son gün, 20 Temmuz 2018.

 

DHBT başvuru işlemleri, 9-17 Ekim'de

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 9 Aralık 2018 tarihinde yapılacak. DHBT başvuru işlemleri, 9-17 Ekim 2018 tarihinde yapılacak.

 

DHBT’ye katılacak adayların KPSS Ortaöğretime de katılmaları gerekiyor

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenler, KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorunda. Ortaöğretim düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların KPSS Ortaöğretim Sınavına başvuru yapmaları ve ilgili sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmaları zorunlu.

 

Sınav ücreti 60 TL

Bu yılki sınav ücreti, zamanında ödeyenler için 60 TL, geç başvuruda bulunalar için ise 90 TL olarak belirlendi. 

Sınava başvuracak adayların, ÖSYM'nin sitesinde yer alan Başvuru Kılavuzu’nu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

Başvuralar, ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden yapılıyor. 

15 dakika kuralı geçerli olacak

Adaylar, sınav günü saat 10.00’a kadar sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınav 10.15'te başlayacak ve 130 dakika sürecek.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum