Advert
as

Köye Gökten ve Yerden Bereket Yağıyor

Köye Gökten ve Yerden Bereket Yağıyor

Bingöl'de birkaç yıl önce gök taşlarının düştüğü Sarıçiçek Köyünde ikamet edenler, şimdi de süt ve süt ürünlerine odaklı faaliyet yürüten bir şirketin yapacağı yatırımın sevincini yaşıyor.

Bingöl'ün Sarıçiçek köyüne 2 Eylül 2015 tarihinde meteor taşlarının düşmesinin ardından köylüler, buldukları gök taşlarını satarak elde ettikleri gelirle ev, araba ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamışlardı. Sarıçiçek sakinleri, şimdi de süt ve süt ürünlerine odaklı faaliyet yürüten SÜTAŞ'ın köye gerçekleştireceği yatırımın sevincini yaşıyor. 

"Proje Bazlı Teşvik Sistemi" kapsamında desteklenen 19 firma arasında yer alan SÜTAŞ tarafından Çeltiksuyu ve Sarıçiçek köylerinin arazisinde yapımına başlanan, 2 yıl sonra da üretime başlaması planlanan tesis için 733 milyon 709 bin TL yatırım bedeli öngörüldü. Tesisin doğrudan yüzlerce, dolaylı olarak da binlerce kişiye istihdam sağlayacak olması, köylüler ve bölge sakinleri için umut oluyor. 

Bu gelişmeler, köy sakinleri tarafından "Gök taşları ve inşa edilecek tesis, Allah'ın Sarıçiçek köyüne bir lütfudur." şeklinde değerlendiriliyor. 

Gök taşları vesilesiyle köylerinin tanındığını belirten Metin Ergün, "Köyümüze 2015 yılında düşen gök taşından sonra farklı ülkelerden insanlar buraya akın ettiler. Daha sonra NASA'nın etkisiyle köyümüz, tüm dünyaya tanıtıldı. Şu anda SÜTAŞ köyümüze geldi. Artık bu arazinin değeri bir iken iki olacak. Şu an için 30 kişi işe alınacak. Bunlar, SÜTAŞ tesislerinde çalışıp eğitim görecekler. Köyün değeri daha da arttı. Tarlanın dönümü 30 bin TL'den 60 bin TL'ye çıktı. Çok şanslı bir köyüz. Allah gökten taş yağdırdı, şimdi de yerden bereket veriyor bize, şükürler olsun." dedi.

 

"Hem köyümüze hem Bingöl'e katkısı olacağını düşünüyorum"

Köyde çiftçilik yapan Muhittin Ergün, şunları söyledi: "Daha önce köyümüze gök taşı düştü, şimdi de SÜTAŞ geldi. Köyümüze düşen gök taşı sayesinde kimisi ev aldı, kimisi araba sahibi oldu, kimisi sadece bunun hayalini yaşadı. Köyümüze 3 yıl önce düşen gök taşından sonra SÜTAŞ bizim köye büyük bir yatırım yaptı. Hem köyümüze hem Bingöl'e hem de bölgeye katkısı olacağını düşünüyorum."

 

"Bize evimizde kalma imkânı oldu"

Köylerinde üst üste yaşan bu olumlu gelişmeleri değerlendiren gençlerden Şahin Ergün, "Burada çalışan insanlar için gelir kaynağı, üretim için faaliyet, çevre illere de faydası olur. Ekonominin güçlenmesi ve bizim açımızdan çok güzel bir gelişme. Köydeki gençlerin çoğu dışarıda çalışıyor. Köyümüzde çalışma imkânımız olmadığı için dışarı gidiyorduk. SÜTAŞ buraya yatırım yapacak. Bize; iş imkânı, evimizde kalma imkânı oldu. Bundan sonra batıya gitmek yerine evimizin önünde çalışacağız." ifadelerini kullandı. 

İş imkânına kavuşursa hem evinden uzak olmayacağını hem de kendisini geliştirme fırsatı elde edeceğini anlatan Osman Sazak, "Bu fabrikanın Bingöl'de kurulmasında emeği geçen başta cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu gelişmeler Allah'ın bize bir lütfudur." şeklinde konuştu.

Askerden yeni geldiğini dile getiren Emrah Çizik ise "SÜTAŞ'a müracaat ettim. İnşallah müracaatımız onaylanır ve evimizin önünde çalışma imkânımız olur. Evimizden uzak bir yere gidip çalışmak zorunda kalmayız." dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum