Advert
as

Deprem Simülasyon Tır’ı Solhan’da

Deprem Simülasyon Tır’ı Solhan’da

Solhan’da depremlere farkındalık kazandırmak amacıyla Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) Deprem Simülasyonu TIR’ı vatandaşların kullanımına açıldı.

Başbakanlık tarafından ilimize gönderilen Simülasyon Tır’ı AFAD ekiplerince gün boyu vatandaşları bilgilendirmek amaçlı Solhan çarşı merkezinde eğitim verdiler.

Programa iştirak edenlerin arasında vatandaşların yanı sıra İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş’ta katıldı.

Simülasyon Tır’ının Solhan’a gelmesinden dolayı ilgililere teşekkür eden Kaymakam Okumuş,“AFAD’a bağlı deprem Simülasyon Tır’ını gezdik. Hem AFAD İl Müdürümüz Mehmet Emin Bey’e, hem de personeline özellikle deprem bilincinin oluşturulması noktasında yapılan bu eğitim çalışması dolayısıyla, bunu da özellikle Solhan’da yapması dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımızın deprem gerçeğiyle yüzleşmeleri gerekiyor. Özellikle bu simülatör’e ilgi duyarlarsa deprem anında, öncesinde ve sonrasında ne yapmaları gerektiğine dair çok eğitici, aydınlatıcı pratiğe dönük bir şey, faydalı olacağını düşünüyorum. Emeği geçen arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Biz de katıldık, bir deprem pratiğimiz olmuş oldu. Provadan da olsa deprem anı kötü bir an, kötü bir hissiyat yaşatıyor insana. Ama kötü de olsa Türkiye de bu gerçekle maalesef iç içeyiz. Gerekli tedbirleri, gerekli eğitimleri, gerekli donanımları edinmemiz almamız gerekiyor. Bu gerçekle yüz yüzeyiz. Teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı. 

Konu ile ilgili bilgi veren AFAD İl Müdürü Mehmet Emin Boğatekin,“Öncellikle Kaymakam Bey’in Simülasyon Tır’ımıza gelip ziyaret etmesi bizleri son derece mutlu etti. Amacımız burada gerçek bir depremle insanların karşılaşmadan Simülasyon Tır’ından bunu gerçekmiş gibi görmelerini sağlamak. Deprem anında insanların çoğu genelde panik yapar, bu paniği en asgari düzeye indirmek. Halkımızı bu anlamda bilinçlendirmek. Bingöl iki fay hattının kesim noktasında olması hesabıyla özellikle deprem konusunda toplumumuzun çok daha duyarlı olması gerekiyor. Bu konuda gerekli eğitim çalışmalarımızı il merkezi ve ilçe merkezlerimizde başlatıp bu Simülasyon Tır’ıyla da pratik olarak insanlarımıza bunun nasıl yaşandığını birebir göstermek istiyoruz. Ben başta İlçe Kaymakamımız Fatih Bey olmak üzere diğer insanlarımıza ilgi alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi. 



Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum