Advert
as

Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri 15 Temmuz Şehitlerini Andı

Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri 15 Temmuz Şehitlerini Andı

Solhan’da yaz Kur’an kursu öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikle 15 Temmuz şehitleri anıldı.

Solhan İlçe Müftülüğü tarafından Ulu Camii’nde yaz Kur’an kursu öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikle 15 Temmuz şehitleri anıldı. 

Etkinlikle 15 Temmuz şehitleri için yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. İlahi ve salavatlarla devam eden program, yapılan duayla sona erdi. 

15 Temmuz şehitlerinin anıldığı programın ardından konuşan Müftü Vekili Osman Numanoğlu,”Bilindiği üzere aziz milletimiz ve güzel vatanımız 15 Temmuz 2016 tarihinde hain bir darbe girişimine maruz kalmış ve Yüce Rabbimizin inayeti ile aziz milletimiz bu darbe girişini bertaraf etmişti. Bu kalkışmanın önüne geçebilmek ve milletimizi büyük bir felakete uğramaktan korumak için o gece 250 kardeşimiz canlarını feda ederek şehadet mertebesine ulaşırken, 2196 kardeşimiz de çeşitli yerlerinden yaralanarak gazilik mertebesine ulaşmıştı. 

Şehitlerimizin ve gazilerimizin bu fedakârlıklarını, kahramanlıklarını unutmadığımızı göstermek ve onlara karşı olan vefa borcumuzu yerine getirebilmek için yaz kurslarımız başladığından beri, yurdumuzun her tarafında, tüm camilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda, şehitlerimiz için hatm-i şerifler okuyup dualar ediyoruz. 

İlçemizde de tüm camilerimizde ve yaz kurslarımızda şehitlerimiz için hatim ve dua programlarımız hocalarımızın nezaretinde yapılmaktadır.

Bu çerçevede 13.07.2018 tarihinde Ulu Camiimizde tertip ettiğimiz bu hatim ve dua programımızla aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıp, çocuklarımızla beraber hem şehit ve gazilerimiz için dualar ediyor hem de bizi bir daha böyle felaketlerle karşılaştırmaması için Cenab-ı Allah’a niyaz ediyoruz. 

Ya İlahî, 15 Temmuz gecesi birlik ve beraberliğimize, milletimizin bekasına yönelik ihaneti püskürtmek için hiç tereddüt etmeden canlarını feda eden ve şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi ve Din-i Mübin-i İslam uğruna şehadet mertebesine ulaşan her bir şehidimizi, sonsuz rahmetine gark eyle. Cennetinle ve cemalinle müşerref eyle Ya Rabbi.

Şehitlerimizin kabirlerini pür nur, makamlarını âlî eyle Allah’ım! Her birine minnet borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizin anne, baba, eş, evlat ve yakınlarına sabr-ı cemil ihsan eyle Allah’ım!

Şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri davalarına sahip çıkacak imanlı, ihlâslı, nesiller yetiştirmeyi bizlere nasip eyle Ya Rabbi!”

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum