Advert
as

İl Spor Merkezleri Açıldı

İl Spor Merkezleri Açıldı

5-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin yaz tatillerini değerlendirebilmeleri amacıyla yapılan il spor merkezleri açıldı.

Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 5-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin yaz tatillerini değerlendirmeleri amacıyla Atletizm, Badminton, basketbol, jimnastik, futbol, güreş, karate, judo, masa tenisi okçuluk, voleybol, taekwondo, tenis ve yüzme branşları ile Gençlik merkezleri kapsamında resim, gitar, bağlama, yabancı dil, bilgisayar, Kuran-ı kerim ve satranç kursları antrenörler tarafından yaz süresi boyunca eğitimlerinin verileceği il spor merkezleri açıldı. 

Gençlik Merkezi önünden başlayarak Müdürlük binası önünde sona eren kortej yürüyüşünün ardından Şehir spor salonunda açılış töreni yapıldı. 

Açılış törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, kurum personelleri veliler ve çok sayıda sporcu katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan il spor merkezleri bu yılda büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bu yıl 21 farklı spor branşında eğitimin verildiği yaz spor okullarındaki amaç; çocuk ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak sporu tabana yaymak ve sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, zararlı alışkanlıklardan korumak, yetenekli ve kabiliyetli gençleri Türk sporuna kazandırmak ve güçlü bir spor alt yapısı oluşturmaktır. Bu amaçlar doğrultusunda antrenörlerimiz nezaretinde yaz boyunca çocuk ve gençlerimiz ile birlikte çalışmalarımızı en iyi şekilde yürüteceğiz” diye konuştu. 

Arıkan, çocuk ve gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmeleri amacıyla her yıl uygulanan il spor merkezlerine yaklaşık 3 bin 500 çocuk ve gencin müracaat ettiğini 2018-2019 eğitim öğretim dönemi açılışına kadar kayıtların devam edeceğini belirterek açılış törenine katılan tüm sporcu ve velilerine teşekkürlerini iletti.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum